Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Властта заговори за евентуална оставка на правителството

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Томислав Дончев допусна възможността правителството да подаде оставка в края на септември, за да има време Народното събрание да приеме закони, с които “служебното правителство да изкара зимата”. Пред Нова тв той заяви, че въпросът ще се обсъди днес на коалиционен съвет и развитието на ситуацията ще стане ясно в следващите дни. “Когато обществото е разделено, този, който е на власт, може да направи ход назад”, каза още вицепремиерът. Той подчерта, че няма да заеме поста “министър-председател”, ако Бойко Борисов се оттегли.
Томислав Дончев призна, че е водил телефонния разговор, в който премиерът си служи с нецензурни думи по адрес на президента. “Разговорът беше доста по-умерен”, коментира той, допускайки вероятността да се появят нови записи.

Още от категорията

Официално учредиха „Републиканци за България“

„Нека у вас да не остава усещането, че „Републиканци за България“ ще управлява от джипка, от която безотчетно ще се раздават пари” – с тези думи бившият втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов, учреди политическия си проект “Републиканци за България”,..

публикувано на 27.09.20 в 16:35
50-и юбилеен конгрес на БСП

Курс към победа на парламентарните избори начерта 50-ият конгрес на БСП

Курс към спечелване на изборите, обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова закривайки 50-тия юбилеен конгрес на БСП, състоял се в София на 26 и 27 септември. Нинова благодари на участниците за усилената и ползотворна работа и заяви, че..

публикувано на 27.09.20 в 15:15

БСП - с алтернативен управленски план

“БСП ще работи за превръщането й в първа политическа сила и вече е готова с цялостен алтернативен план за управлението на България”, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова на 50-ия юбилеен конгрес. В доклада си Корнелия Нинова посочва още, че прекият..

обновено на 26.09.20 в 13:24