Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Властта заговори за евентуална оставка на правителството

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Томислав Дончев допусна възможността правителството да подаде оставка в края на септември, за да има време Народното събрание да приеме закони, с които “служебното правителство да изкара зимата”. Пред Нова тв той заяви, че въпросът ще се обсъди днес на коалиционен съвет и развитието на ситуацията ще стане ясно в следващите дни. “Когато обществото е разделено, този, който е на власт, може да направи ход назад”, каза още вицепремиерът. Той подчерта, че няма да заеме поста “министър-председател”, ако Бойко Борисов се оттегли.
Томислав Дончев призна, че е водил телефонния разговор, в който премиерът си служи с нецензурни думи по адрес на президента. “Разговорът беше доста по-умерен”, коментира той, допускайки вероятността да се появят нови записи.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30

Служебно ли е служебното правителство?

Наистина ли е служебно служебното правителство? Това е въпросът, който си задават българите след като предложеният за служебен премиер Димитър Главчев представи персоналния състав на кабинета, в който има явен реверанс към партиите от доскоро..

публикувано на 22.04.24 в 12:05