Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Президентът: Авторитарното управление на Бойко Борисов доведе до днешната дълбока криза

Снимка: БТА

“Наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко и можем да го преодолеем само с активна воля и единна гражданска позиция”, заяви президентът Румен Радев. Той направи изявлението си при представянето на първия етап от Националния стратегически документ, разработен от Стратегическия съвет към държавния глава, в резиденция Бояна.

Според президента страната ни се намира в исторически момент, защото гражданите са излезли от апатията и хипнозата на пропагандата и без страх изричат истината за превзетата държава. “Българите все по-често си задават въпроса какво трябва да направят, за да избегнат повтарянето на тази управленска катастрофа и да гарантират демократичното развитие на обществото и излизането от демографската криза”, допълни Румен Радев. По думите му, премиерът така и не е посмял да излезе от своя илюзорен свят, заявявайки за пореден път, че през последните три години страната ни се е наредила в челото на най-бързо развиващите се европейски страни. 

Румен Радев каза още, че авторитарното управление от последното десетилетие е довело до днешната дълбока криза. “Представеният първи етап на Национален стратегически документ ще помогне да градим реалистични планове за бъдещето”, заключи президентът. Стана ясно и че той е обсъдил в правния си съвет необходимостта от промени в Конституцията, които да създадат гаранции за независима и ефективна съдебна система.

Съставила Диана Цанкова


Още от категорията

Официално учредиха „Републиканци за България“

„Нека у вас да не остава усещането, че „Републиканци за България“ ще управлява от джипка, от която безотчетно ще се раздават пари” – с тези думи бившият втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов, учреди политическия си проект “Републиканци за България”,..

публикувано на 27.09.20 в 16:35
50-и юбилеен конгрес на БСП

Курс към победа на парламентарните избори начерта 50-ият конгрес на БСП

Курс към спечелване на изборите, обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова закривайки 50-тия юбилеен конгрес на БСП, състоял се в София на 26 и 27 септември. Нинова благодари на участниците за усилената и ползотворна работа и заяви, че..

публикувано на 27.09.20 в 15:15

БСП - с алтернативен управленски план

“БСП ще работи за превръщането й в първа политическа сила и вече е готова с цялостен алтернативен план за управлението на България”, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова на 50-ия юбилеен конгрес. В доклада си Корнелия Нинова посочва още, че прекият..

обновено на 26.09.20 в 13:24