Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият ловен сезон започна без инциденти

Снимка: архив

Първите два излета от новия ловен сезон, открит на 8 август, преминаха без инциденти, информира Изпълнителната агенция по горите. Разрешени за лов са пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина.

Със съдействието на структурите на МВР отговорните институции са извършили множество проверки за спазване на ловното законодателство. На територията на цялата страна са проверени над 1140 ловци от 260 дружинки.

Установено е нарушение на отстрелян фазан - неразрешен за лов в този период на годината. На нарушителя е съставен акт, а законно притежаваното ловно оръжие и дивеча са задържани.

По информация на кореспондента на БНР в Бургас от 10.08., в близост до Черноморието, в резервата "Ропотамо" бяха открити два мъртви елена, които са забранени за ловуване в този период на годината. По случая са сезирани Екоинспекцията в Бургас и ИАГ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Полезно: Как получават пенсия българи с осигурителен стаж в България и други страни в ЕС

С влизането на България в Европейския съюз на 1 януари 2007 г. се откриха много нови възможности за трудова реализация на българите в други страни-членки на ЕС. И те се възползваха. Как обаче се сумира осигурителният стаж, придобит и у нас, и в други..

публикувано на 29.03.24 в 11:25
Гвардейски представителен духов оркестър

Военни маршове и джаз за 20 години България в НАТО

Любимият на българската публика Гвардейски представителен духов оркестър, Представителният ансамбъл на въоръжените сили и Джаз-бендът на НАТО, в който участват музиканти от различни страни-членки на алианса, ще изнесат тази вечер от 18.00 часа в..

публикувано на 29.03.24 в 09:05
Пролет в Ботаническата градина в Балчик

Петък – затопляне и пролетни температури

В петък , 29 март, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от западната четвърт. Дневните температури ще се повишават - максималните ще са между 21° и 26°, в София – около 21°. Минималните ще са между 4° и 9°,..

публикувано на 28.03.24 в 20:25