Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Тренд“: Протестите няма да доведат до радикална промяна

Снимка: архив

Много хора подкрепят антиправителствените протести в страната, макар да си стоят вкъщи. Но не трябва да си представяме, че те ще прелеят в огромна политическа енергия, която ще премаже цялата система. Такова мнение изказа за БНР политологът от изследователски център "Тренд" Димитър Ганев.
Енергията на протеста ще добави на изборите гласове към партиите „Има такъв народ“ на шоумена Слави Трифонов и "Демократична България", но промяната в парламента няма да е радикална. Проблем е липсата на силна алтернатива на сегашното управлението, което е допринесло за дългото задържане на Бойко Борисов на власт. 
Според политолога социалното напрежение ще се повиши през зимата, когато ще се сблъскаме челно с последствията от Covid-19. Мащабът на кризата ще е по-голям от този на глобалната криза през 2008-2009 гг., прогнозира Димитър Ганев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Епископската базилика на Филипопол в Пловдив

Искат Епископската базилика на Филипопол да влезе в списъка на ЮНЕСКО

Епископската базилика на Филипопол е ярък пример как се подпомага развитието на българския културен туризъм, заяви служебният министърът на туризма Евтим Милошев на среща с Нанси Шилър, президент на Фондация "Америка за България".  "Включването на..

публикувано на 22.08.24 в 09:19

"Витоша Рън" – от центъра на София до Черни връх тази неделя

Част от най-добрите ни планински бегачи ще атакуват тази неделя 13-годишните рекорди за скоростно изкачване на Витоша. Топ атлетите ще се опитат да преминат разстоянието от центъра на София до Черни връх за по-малко от 1.36:45 ч. и 1.54:30 ч. съответно..

публикувано на 22.08.24 в 07:00

Преводачката Джорджа Спадони разказва за срещите си с българската литература и възприятието ѝ в Италия

Нова поредица събития "Преводачески далекоглед", организирана от "Къща за литература и превод", ще ни представи срещи с преводачи от български на други езици и техния поглед върху българската литература. Днес от 18 часа българско време на страницата на..

публикувано на 22.08.24 в 06:30