Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Драстично намаление на чартърните полети до Варна и Бургас

2
Снимка: Румен Сарандев

Чартърните полети до Варна са спаднали с 80% и до Бургас с 83% заради епидемията от коронавирус, показват данните на двете летища за летния сезон.

Според Христо Тодоров, изп. директор на националния превозвач "България Ер", цитиран от БНТ, екипажите предприемат всички необходими мерки за дезинфекция и дистанция по време на полетите.

Освен това българските самолети вече разполагат с т.нар. хепа филтър, който пречиства въздуха в кабините.

По време на полета всички пътници са длъжни да носят маски, каза още Христо Тодоров.

Съставила: Диана Цанкова


Галерия

Още от категорията

Асен Василев

Служебното правителство иска актуализация на бюджета

Днес ще бъде представено предложението на служебното правителство за актуализация на бюджета. Това ще стане на Третия обществен съвет към министъра на финансите, предаде репортерката на БНР Марта Младенова. Според министър Асен Василев се очаква..

публикувано на 22.07.21 в 06:25

България на картата на соларната енергетика

Новите цени на електроенергията, влезли в сила от началото на този месец, за пореден път предизвикаха недоволство от страна на бизнеса. Най-простото обяснение защо е необходимо това поредно повишение, са по-високите цени на въглеродните емисии, които за..

публикувано на 21.07.21 в 11:10

България е лидер в ЕС по жени в IT-сектора

Броят на специалистите в българския сектор на информационните и комуникационните технологии нараства в кризисната 2020 г. с 2.1 хиляди души, показват данните на Евростат. Така общо заетите в тази сфера се увеличават до 103.3 хиляди като те са 3.2% от..

публикувано на 18.07.21 в 14:47