Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В 36-ия ден на протести недоволните се събират пред сградата на парламента

Снимка: БГНЕС
С блокади на ключови места в столицата продължава 36-тият ден на антиправителствени протести. Блокирани са кръстовищата на Орлов мост, пред Софийския университет и в участъка между Президентството и Министерския съвет. Някои от линиите на градския транспорт се движат с променени маршрути.

Протестиращи вече се събират и пред сградата на Народното събрание, където днес по искане на БСП ще се проведе извънредно заседание. На него се очаква да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов и да се обсъди актуализация на бюджета заради социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата с COVID-19. Исканията на протестиращите са за оставка на правителството начело с премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, а така също за машинно гласуване.

Заради поредния антиправителствен протест в Пловдив тази вечер ще бъде спряно движението по централни булеварди и кръстовища. С променени маршрути ще се движат 19 линии на градския транспорт, съобщава БНР Пловдив.

Спокойно премина вчерашният 35-ти ден на антиправителствени протести в столицата. В Бургас протестът бе малоброен. Там пред общината се събраха около 20 души.  Те заявиха, че ще се съберат и днес от 18 ч. Във Варна остава блокирано кръстовището пред общината, предават репортерите на БНР.

В Русе протестиращи преминаха през главната търговска улица, след което се хванаха на хоро, информира БНТ.

Още от категорията

Отбелязваме Европейския ден за борба с трафика на хора

По инициатива на Европейската комисия 18 октомври е обявен за ден в памет на жертвите на трафика на хора. Целта е да се повиши информираността на обществото за този проблем в световен мащаб. Годишно около 300 български граждани, 85% от..

публикувано на 18.10.20 в 06:05

Covid-19 в България: Ден 224

Ограничения за пътуващи от България за Дания и Австрия Предвид ръста на заразените с Covid 19 в България Дания включи страната ни в категорията „рискови страни. Така, за да бъдат пуснати в Дания, пътуващите от България ще трябва да..

публикувано на 17.10.20 в 16:38
Новият компютърен кабинет в Пустец

Българско дарение за учениците в албанското село Пустец

Нова библиотека, чисто нов и оборудван компютърен кабинет и обзавеждане на учителската стая получиха като дарение децата и техните преподаватели в албанското село Пустец, Община Преспа, където има голямо българско малцинство. Дарител е Фондация..

публикувано на 17.10.20 в 13:08