Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Гарнизов: Бойко Борисов излъчва новини от джипа си, за да не влиза в контакт с протестиращите

Снимка: БГНЕС
От един месец премиерът Бойко Борисов е избрал стратегия да излъчва новини от джипа си през профила си в социалните мрежи с цел да избягва пряк контакт с протестиращите граждани. Така коментира в интервю за бТВ провала на обявеното за днес извънредно заседание на парламента и неявяването на премиера Бойко Борисов политическият анализатор Васил Гарнизов.

Според анализатора в България се наблюдава систематично подценяване на институциите. Като пример за това той посочи, че при всички дебати около вота на недоверие, поискан от социалистите, Борисов не се е появил в парламента. С това той изпраща посланието, че „парламентът е второстепенна институция”.

Премиерът иска да остане в позицията на силния в настоящата ситуация, коментира Гарнизов.
Той заяви, че в условията на пандемията премиерът по свое усмотрение разпределя големи държавни ресурси, събирани от българските данъкоплатци. „Прозрачната процедура за разпределянето на тези ресурси е през актуализация на бюджета или ако не, поне да има някаква  форма на парламентарна прозрачност и обединяване на партиите около някакъв спасителен пакет”, обясни анализаторът.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Електронното заявление за гласуване извън България вече е активно

От 11 септември вече е активно електронното заявление за гласуване извън страната на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, съобщи БТА. То може да бъде попълнено онлайн до 24:00 ч. българско време, на 1 октомври. Срокът за..

публикувано на 11.09.24 в 10:54

Валежите постепенно спират, но остава хладно

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, главно в източната половина на страната ще са придружени с гръмотевици и ще са значителни по количество. В сряда след обяд , от запад валежите ще..

публикувано на 10.09.24 в 19:45

От полунощ приемат онлайн заявления за гласуване в чужбина

Избирателната комисия започва да приема онлайн заявления за гласуване в чужбина в полунощ, съобщи ЦИК на брифинг. Възможността за подаване на заявлението през интернет страницата на Централната избирателна комисия ще приключи в 24.00 ч. българско..

публикувано на 10.09.24 в 18:13