Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1,7 млрд. лв. ще бъдат раздадени на земеделските производители

| обновено на 13.08.20 в 17:52
Снимка: mzh.government.bg

До края на годината ще бъдат разплатени 1,7 млрд. лв. на земеделските стопани, заяви министърът на земеделието Десислава Танева при посещението си в Плевенска област, съобщи кореспондентът на БНР. Тя обяви пред земеделците от региона, че по мярката за обезщетения заради Covid-19 могат да кандидатстват всички земеделски производители и преработватели.

Министърът допълни, че за първи път заради сушата са засегнати добивите на близо 1 млн. дка и че в Източна България пораженията са сериозни. "Имаме държавна помощ и още есента ще бъдат обезщетени всички, които имат 100% пропаднали площи”, увери тя.

Десислава Танева каза още, че през новия програмен период по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) общините с население над 15 хил. души ще преминат в т.нар. регионална програма, тъй като бюджетът им ще бъде по-голям. По думите й, по-малките общини ще продължат да имат достъп до финансови средства от ПРСР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево ще е над цялата страна на 8 август

В четвъртък  ще е слънчево, със слаб до умерен вятър на изток. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще достигат от 29 до 37°, в столицата 31°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен източен бриз...

публикувано на 07.08.24 в 19:50
Пол Камерън от Лондон

Летище Бургас посрещна едномилионния си пътник

Пол Камерън от Лондон се оказа едномилионният пътник за 2024 г. на Летище Бургас, а кацането му се превърна в истински празник, съобщи БНТ. Той и съпругата му Синди пристигнаха с чартърен полет от Летище Гетуик и бяха посрещнати още на пистата с..

публикувано на 07.08.24 в 18:35

Тараклийският университет вече е част от русенския "Ангел Кънчев"

След подписано споразумение между правителствата на България и Молдова, държавният университет в град Тараклия става структура на Русенския университет "Ангел Кънчев", съобщи пресцентърът на  Министерския съвет. Чрез спогодбата се дава възможност..

публикувано на 07.08.24 в 17:17