Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1,7 млрд. лв. ще бъдат раздадени на земеделските производители

| обновено на 13.08.20 в 17:52
Снимка: mzh.government.bg

До края на годината ще бъдат разплатени 1,7 млрд. лв. на земеделските стопани, заяви министърът на земеделието Десислава Танева при посещението си в Плевенска област, съобщи кореспондентът на БНР. Тя обяви пред земеделците от региона, че по мярката за обезщетения заради Covid-19 могат да кандидатстват всички земеделски производители и преработватели.

Министърът допълни, че за първи път заради сушата са засегнати добивите на близо 1 млн. дка и че в Източна България пораженията са сериозни. "Имаме държавна помощ и още есента ще бъдат обезщетени всички, които имат 100% пропаднали площи”, увери тя.

Десислава Танева каза още, че през новия програмен период по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) общините с население над 15 хил. души ще преминат в т.нар. регионална програма, тъй като бюджетът им ще бъде по-голям. По думите й, по-малките общини ще продължат да имат достъп до финансови средства от ПРСР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Автомобилният и товарният трафик между България и Румъния трайно ще расте. Търсят се решения

Въпреки че на "Дунав мост" в момента се извършва ремонт от българска страна, благодарение на добрата координация трафикът по него не само не е намалял, а дори е нараснал с 24-25% за леките автомобили, като нараства и за камионите. Това съобщиха на 2..

публикувано на 05.08.24 в 12:10

Военноморските сили празнуват 145-ата годишнина от основаването си

Сто четиресет и пет годишнината от създаването на българските Военноморски сили ще бъде отбелязана тази вечер в Русе. В 20,00 ч. пред Доходното здание ще се състои празничен концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, с който..

публикувано на 05.08.24 в 07:00

Ардино предлага едноседмична празнична програма за опознаване на родопския град

Четвъртото издание на “Дните на Ардино 2024” и “Фестивал на чистите храни от Родопите” тази година ще премине под мотото “Ръка за ръка за Ардино”. Едноседмичната проява, която започва от днес, ще предложи културни, образователни и спортни събития...

публикувано на 05.08.24 в 06:00