Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи блокираха правосъдното министерство

| обновено на 17.08.20 в 13:31
Снимка: БГНЕС

В 40-тия ден на антиправителствени протести в столицата протестиращи, начело с движението "БОЕЦ" окупираха сградата на Министерството на правосъдието. Те настояха за среща с министър Данаил Кирилов, за да му връчат оставката на кабинета, която той да подпише. След като не бяха допуснати да влязат в сградата, те блокираха централния вход на министерството с мотива,  че не желаят "новата конституция да бъде написана от мафията". 

Акцията от тази сутрин, която продължи около час, беше под наслов "Блокада-изненада-номер едно", а организаторите ѝ обявиха, че подобни блокади ще има на различни институции всеки ден.

Остават блокирани трите възлови кръстовища - Орлов мост, при Ректората и при площад "Независимост". Протестиращите в палатковия лагер на Орлов мост категорично заявиха, че няма да приемат проекта за нова конституция, предложен от ГЕРБ и премиера и отново настояха за оставката на кабинета. Според тях не може хората, срещу които протестират да изготвят промени в конституцията, за да, "бетонират своята власт за десетилетия напред", предаде репортер на БНР.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хоротека на открито в Банско с Оркестъра за народна музика на БНР

Хорà от Пиринския край и всички фолклорни области ще се играят на 26 и 27 април в Комплекса за събития "Бяла сцена" в планинския курорт Банско. Хоротеката ще премине със съпровод на живо от зурни и солисти от Оркестъра за народна музика на..

публикувано на 26.04.24 в 07:35
Георги Стоев

От България огласяват доклад на ОИСР за уменията на учениците

Днес България е домакин на глобално събитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. От София ще бъдат обявени резултатите от глобалния доклад на организацията за социално-емоционалните умения сред 15-годишни ученици от цял..

публикувано на 26.04.24 в 06:20

Премиерът: Търсим възможности за освобождаване на българските моряци от Galaxy Leader

Премиерът Димитър Главчев и заместник-министърът на външните работи Иван Кондов се срещнаха в Министерския съвет с близки на отвлечените български моряци от кораба Galaxy Leader. Главчев увери, че постоянно се търсят възможности за..

публикувано на 25.04.24 в 20:25