Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Компютри и безплатeн интернет за деца и младежи в неравностойно положение

Снимка: Ани Петрова

Близо 1800 деца и младежи в страната ще получат компютри, лаптопи, таблети, рутери и безплатен интернет, за да могат да се включат в дистанционно обучение, ако училищата им използват такова. На общините доставчици на услугите са предоставени близо 823 000 лв. Средствата са осигурени от фонд „Социална закрила“ (ФСЗ) на Министерството на труда и социалната политика и са предназначени за деца и младежи в неравностойно положение. 

Целта на програмата е да осигури непрекъснат образователен процес на най-уязвимите обществени групи при преодоляването на кризата с Covid-19. С подкрепата ще се повишат и шансовете им за преминаване в следваща форма на обучение, професионална квалификация и реализацията им на пазара на труда.

Припомняме, че в края на пролетта Агенцията за социално подпомагане и ФСЗ раздадоха 261 таблети, дарени или закупени със средства на благодетели. Устройствата бяха за социално слаби ученици от областите Видин, Враца, Монтана, Кюстендил, Севлиево, Габрово, Ловеч, Дупница и Смолян.


Още от категорията

Андон Балтаков

Генералният директор на БНР пита премиера защо бюджетът на БНР е намален, а на БНТ и БТА – увеличен

Генералният директор на БНР Андон Балтаков изпрати писмо до премиера Бойко Борисов, в което го запита защо Министерският съвет е взел решение да намали бюджета на радиото с близо 450 000 лева, мотивирайки се с държавни разходи заради пандемията, докато в..

публикувано на 14.04.21 в 19:23

За първи път от 30 години намалява населението на София

В края на 2020 г. населението на България е 6,9 млн. души. Това е спад с 2,1 млн. души, или с 23% спрямо 1990 г. За този период  София бе единственият град, който увеличаваше населението си от 1,12 млн. души през 1990 г. до 1,33 млн. души през 2019 г. През..

публикувано на 14.04.21 в 14:52

София грейва с пъстри пролетни килими от лалета и теменужки

Въпреки противоепидемичните мерки и по-прохладното време тази пролет, столичани изпълват улици, паркове и градинки, наслаждавайки се на първите по-меки слънчеви лъчи и плахо раззеленяващите се дръвчета и храсти. През април София се отърсва от сивото си..

публикувано на 14.04.21 в 10:03