Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Уганда взеха златото на Луковит рън

Снимка: atletikabg.com

Бегачи от три континента -– Европа, Азия и Африка, се включиха в третото издание на „Луковит рън“, което се проведе на 16 август, съобщи сайтът atletikabg.com. В шосейното бягане от 8.8 км от центъра на град Луковит, Северозападна България, до пещера Проходна участваха над 60 бегачи от България, Индия, Уганда, Германия, Ейре, Великобритания, Бангладеш и Португалия.  В оспорвана битка при мъжете победител стана Исмаил Сенанджи (Уганда), който пробяга дистанцията за 29:39 мин., а при жените - българката Милица Мирчева с 32:54 мин.

Състезанието, което е от веригата „Рън България“, се проведе с подкрепата на Българската федерация по лека атлетика.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47
Нургюл Салимова

Реми за Нургюл Салимова в предпоследния кръг на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова завърши реми с рускинята Катерина Лагно в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В тринайсетата си партия българката с белите фигури успя да се измъкне от много трудна позиция и..

публикувано на 21.04.24 в 10:40