Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антиправителствените протести продължават с блокади на институции

Снимка: БГНЕС

В 41-я ден на протести срещу правителството на Борисов трите  кръстовища в центъра на София – Орлов мост, пред СУ „Св. Климент Охридски“ и между Министерския съвет и Президентството продължават да бъдат затворени.

Протестиращи блокираха входа на ЦИК

От вчера протестиращите смениха тактиката и  внезапно блокират институции и министерства. Сутринта протестиращи и представители на движение „БОЕЦ” окупираха ЦИК, съобщи репортерът на програма „Хоризонт" Еленица Маринова. Демонстрантите обявиха, че искат да присъстват на заседанието на комисията и ако не бъдат допуснати в сградата няма да позволят на никого да влезе в нея. Заседанието на избирателната комисия започна в 10 часа, но протестиращите не бяха допуснати. Пред сградата на ул. „Дондуков" беше и бившият омбудсман Мая Манолова, която още вчера е заявила предварително намерението си да участва в заседанието на комисията.

Снимка: БТА
В палатковите лагери нощта е преминала нормално, без напрежение и провокации, с изключение на сблъсък между протестиращи и лек автомобил около 22 часа вечерта. Автомобилът се опитал да премине блокада на кръстовището при Румънското посолство, но е бил спрян от демонстрантите. Заради инцидента на телефон 112 е получен сигнал за семейство с две малки деца, станали жертва на нападение на  протестиращи на кръстовището на бул. „Ситняково“ в София. Заради проявената агресия към семейството са задържани трима души.

Снимки: БГНЕС, БТА, БНР


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ангел Кунчев

Намираме се в началото на национална епидемия от коклюш

Близо 400 случаи на коклюш са регистрирани, намираме се в началото на национална епидемия, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той добави, че само в понеделник и вторник са установени нови 70 болни.  Ангел..

публикувано на 25.04.24 в 11:07

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00