Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антиправителствените протести продължават с блокади на институции

Снимка: БГНЕС

В 41-я ден на протести срещу правителството на Борисов трите  кръстовища в центъра на София – Орлов мост, пред СУ „Св. Климент Охридски“ и между Министерския съвет и Президентството продължават да бъдат затворени.

Протестиращи блокираха входа на ЦИК

От вчера протестиращите смениха тактиката и  внезапно блокират институции и министерства. Сутринта протестиращи и представители на движение „БОЕЦ” окупираха ЦИК, съобщи репортерът на програма „Хоризонт" Еленица Маринова. Демонстрантите обявиха, че искат да присъстват на заседанието на комисията и ако не бъдат допуснати в сградата няма да позволят на никого да влезе в нея. Заседанието на избирателната комисия започна в 10 часа, но протестиращите не бяха допуснати. Пред сградата на ул. „Дондуков" беше и бившият омбудсман Мая Манолова, която още вчера е заявила предварително намерението си да участва в заседанието на комисията.

Снимка: БТА
В палатковите лагери нощта е преминала нормално, без напрежение и провокации, с изключение на сблъсък между протестиращи и лек автомобил около 22 часа вечерта. Автомобилът се опитал да премине блокада на кръстовището при Румънското посолство, но е бил спрян от демонстрантите. Заради инцидента на телефон 112 е получен сигнал за семейство с две малки деца, станали жертва на нападение на  протестиращи на кръстовището на бул. „Ситняково“ в София. Заради проявената агресия към семейството са задържани трима души.

Снимки: БГНЕС, БТА, БНР


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от..

публикувано на 24.08.24 в 10:05