Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българско и европейско кино на открито примамва жители и гости на Варна

Снимка: kvartala.liatnokino.com

Любим на варненци кинофестивал ще ги зарадва отново от 19 август до 5 септември. В рамките на „Лятно кино в квартала“ пред тях ще се разкрие богата палитра от късометражни и пълнометражни ленти на различни места в морската столица. Прожекциите ще са в Ботевата градинка, в кварталите  „Възраждане“, „Владиславово“, „Аспарухово“, „Чайка“, „Цветна градина“, „Виница“ и „Бриз“. 

Киномаратонът включва  няколко популярни нови български филма, сред които – „Завръщане“ на режисьора Ники Илиев, „Доза щастие“ на Яна Титова и Алек Алексиев и „В кръг“ на Стефан Командарев. Сред предложенията от европейското кино са френските „Такси 5“, „Ченгето от Белвил“, „Тази, която не съм“, „Без последна спирка“ (Великобритания, Франция), италианският "Любовна терапия“ и американският „Невъзможно бягство 2: Хадес“.

Прожекциите започват всяка вечер в 20:30 ч. с представяне на късометражен филм от колекцията на „Кинематограф.бг“, последван от основната лента за вечерта. Входът за всички желаещи е свободен. Важно е само да си донесат нещо за сядане, гарнирано с усмивка и добро настроение.

Проектът се финансира от фонд „Култура“ към Община Варна.

БНР подкасти:

Още от категорията

Костадин Жиков

От Белоградчишките скали до… Хималаите – природните вибрации на Костадин Жиков

Светлина, пасторални пейзажи, съчетание на противоположности – всичко това откриваме в изложбата на талантливия художник Костадин Жиков в столичната галерия "Милениум". Вече познат на нашите аудитория с друга своя експозиция – "8 мъже за 8 март"..

публикувано на 27.05.23 в 13:15

Нина Николина представя „Магическите гласове на България“ в Рабат

Българската певица Нина Николина представя проекта си „Магическите гласове на България“ в Рабат. Концертът ще се проведе на 29 май от 20:00 ч. местно време в Salle Bahnini – пространство за представяне на културни събития в Министерството на..

публикувано на 26.05.23 в 16:18

Готвят английска пиеса за цар Борис III и спасяването на българските евреи

Английската театрална трупа  "Out of the forest", подготвя пиеса за цар Борис III. "Краткият живот и мистериозната смърт на Борис III, цар на българите" ще се играе по време Единбургския международен театрален фестивал през август...

публикувано на 25.05.23 в 11:15