Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Българско и европейско кино на открито примамва жители и гости на Варна

Снимка: kvartala.liatnokino.com

Любим на варненци кинофестивал ще ги зарадва отново от 19 август до 5 септември. В рамките на „Лятно кино в квартала“ пред тях ще се разкрие богата палитра от късометражни и пълнометражни ленти на различни места в морската столица. Прожекциите ще са в Ботевата градинка, в кварталите  „Възраждане“, „Владиславово“, „Аспарухово“, „Чайка“, „Цветна градина“, „Виница“ и „Бриз“. 

Киномаратонът включва  няколко популярни нови български филма, сред които – „Завръщане“ на режисьора Ники Илиев, „Доза щастие“ на Яна Титова и Алек Алексиев и „В кръг“ на Стефан Командарев. Сред предложенията от европейското кино са френските „Такси 5“, „Ченгето от Белвил“, „Тази, която не съм“, „Без последна спирка“ (Великобритания, Франция), италианският "Любовна терапия“ и американският „Невъзможно бягство 2: Хадес“.

Прожекциите започват всяка вечер в 20:30 ч. с представяне на късометражен филм от колекцията на „Кинематограф.бг“, последван от основната лента за вечерта. Входът за всички желаещи е свободен. Важно е само да си донесат нещо за сядане, гарнирано с усмивка и добро настроение.

Проектът се финансира от фонд „Култура“ към Община Варна.

Още от категорията

BBC: Откритието във филма „Борат 2“ е българската актриса Мария Бакалова

Тайното оръжие на филма „Борат 2“ е в сатиричния хумор на българската актриса Мария Бакалова. Такава е оценката на британската медия BBC. „Бакалова е истинско откритие. Повечето моменти от филма, които ме караха да се смея, бяха тези, в които..

публикувано на 24.10.20 в 11:57

Интерактивно Жан-Жак Ано ще връчи наградата на "Синелибри"

Церемонията по връчване на наградата на кинофестивала "Синелибри" ще се проведе на 24 октомври в кино "Люмиер Лидл" в София, съобщиха организаторите на кино-литературния фестивал. Почетният председател на журито Жан-Жак Ано ще се включи с..

публикувано на 24.10.20 в 07:05

Възражда ли се интересът към българската литература в Чехия

„До другата трева …“ е стихотворение на Биньо Иванов, дало име на антология с българска поезия от XX век, издадена на чешки език. След почти 40 години прекъсване, това е първата книга с родна поезия, която достига до аудиторията в..

публикувано на 20.10.20 в 09:25