Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Българско и европейско кино на открито примамва жители и гости на Варна

Снимка: kvartala.liatnokino.com

Любим на варненци кинофестивал ще ги зарадва отново от 19 август до 5 септември. В рамките на „Лятно кино в квартала“ пред тях ще се разкрие богата палитра от късометражни и пълнометражни ленти на различни места в морската столица. Прожекциите ще са в Ботевата градинка, в кварталите  „Възраждане“, „Владиславово“, „Аспарухово“, „Чайка“, „Цветна градина“, „Виница“ и „Бриз“. 

Киномаратонът включва  няколко популярни нови български филма, сред които – „Завръщане“ на режисьора Ники Илиев, „Доза щастие“ на Яна Титова и Алек Алексиев и „В кръг“ на Стефан Командарев. Сред предложенията от европейското кино са френските „Такси 5“, „Ченгето от Белвил“, „Тази, която не съм“, „Без последна спирка“ (Великобритания, Франция), италианският "Любовна терапия“ и американският „Невъзможно бягство 2: Хадес“.

Прожекциите започват всяка вечер в 20:30 ч. с представяне на късометражен филм от колекцията на „Кинематограф.бг“, последван от основната лента за вечерта. Входът за всички желаещи е свободен. Важно е само да си донесат нещо за сядане, гарнирано с усмивка и добро настроение.

Проектът се финансира от фонд „Култура“ към Община Варна.

Още от категорията

Отбелязваме 130 г. от написването на химна „Върви народе възродени“

Тази година, в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май, отбелязваме тържествено 130 години от написването на „Върви, народе възродени“ от Стоян Михайловски. По случай..

публикувано на 24.05.22 в 07:20

Наградиха изявени българи за приноса им в духовността и науката

В навечерието на 24 май президентът Румен Радев удостои с висши държавни отличия - ордени, шестима изтъкнати български учени. Това са академиците Иван Попчев и Никола Съботинов и професорите Петко Салчев, Милияна Каймакамова, Стоян Караиванов и..

публикувано на 23.05.22 в 17:49

"Тайната стая" разказва на младите хора за живота по времето на социализма и след него

Изложбата "Тайна стая" може да бъде разгледана в столичното пространство "Топлоцентрала" до 25 май. Проектът обединява по съвременен начин документи, видеоматериали и архиви, събирани в Международния проект "Цената на свободата и демокрацията"...

публикувано на 22.05.22 в 09:15