Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Българско и европейско кино на открито примамва жители и гости на Варна

Снимка: kvartala.liatnokino.com

Любим на варненци кинофестивал ще ги зарадва отново от 19 август до 5 септември. В рамките на „Лятно кино в квартала“ пред тях ще се разкрие богата палитра от късометражни и пълнометражни ленти на различни места в морската столица. Прожекциите ще са в Ботевата градинка, в кварталите  „Възраждане“, „Владиславово“, „Аспарухово“, „Чайка“, „Цветна градина“, „Виница“ и „Бриз“. 

Киномаратонът включва  няколко популярни нови български филма, сред които – „Завръщане“ на режисьора Ники Илиев, „Доза щастие“ на Яна Титова и Алек Алексиев и „В кръг“ на Стефан Командарев. Сред предложенията от европейското кино са френските „Такси 5“, „Ченгето от Белвил“, „Тази, която не съм“, „Без последна спирка“ (Великобритания, Франция), италианският "Любовна терапия“ и американският „Невъзможно бягство 2: Хадес“.

Прожекциите започват всяка вечер в 20:30 ч. с представяне на късометражен филм от колекцията на „Кинематограф.бг“, последван от основната лента за вечерта. Входът за всички желаещи е свободен. Важно е само да си донесат нещо за сядане, гарнирано с усмивка и добро настроение.

Проектът се финансира от фонд „Култура“ към Община Варна.

Още от категорията

Софийският фестивал на науката ни среща с д-р Джейн Гудол

София Тех парк е домакин на Софийския фестивал на науката (15-16 май). Както всяка година, програмата обхваща различни вълнуващи теми за желаещите да опознават света около нас. Този път черешката на събитието е срещата с известния приматолог и..

публикувано на 15.05.21 в 05:10

Виртуална среща на български писатели зад граница

Български писатели и поети от Еквадор, Бразилия, Аржентина, Канада и САЩ се включиха в организирана по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова виртуална литературна среща „Народността не пада там, дето знанието живей“. На срещата президентът..

публикувано на 12.05.21 в 16:12

Фестивал за нова драматургия от Югоизточна Европа започва в София

Серия от сценични четения и пърформанси в периода 12-16 май предлага Гьоте институт – София. Те се провеждат в рамките на тригодишния международен проект New Stages Southeast за нова драматургия от региона на Югоизточна Европа. Фестивалът ще бъде..

публикувано на 12.05.21 в 05:35