Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Съборът на дъновистите в Рила отново събра множество последователи и туристи

Снимка: ЕПА/БГНЕС-архив

Ежегодният лагер на Бялото братство в Рила привлече освен последователи на Петър Дънов и много туристи, дошли специално да видят магическия танц „Паневритмия”, предаде БТА. Той се изпълнява в деня на Лятната Слънчева Нова година - 19 август, край езерото „Бъбрека".

Там Бялото братство посреща по традиция изгрева на слънцето от Молитвения хълм.

Дъновистите вярват, че изгревът на този ден има магическа сила и посрещащите го на това енергийно място се зареждат със сила за следващите 12 месеца.

Празничната „Паневритмия” край езерото „Бъбрека” продължава около два часа и танцуващите са облечени в бяло.

Снимки: ЕПА/БГНЕС-архив

Още от категорията

Природозащитници настояват за депозитна система за пластмасови отпадъци

Природозащитници настояха за въвеждане на депозитна система за всички бутилки в България като дългосрочно решение на замърсяването с пластмаса за еднократна употреба. Те заявиха позицията си със символична двуметрова вълна от отпадъци, която..

публикувано на 21.01.21 в 19:07

Нидерландия въвежда „двойно тестване“ при влизане в страната

Заради разпространението на Covid-19 Нидерландия въвежда нови, по-строги мерки, сред които е „двойно тестване“ на пристигащите в страната  с въздушен или морски транспорт от държави с „оранжев“ и „червен“ код, сред които е България, съобщават от българското..

публикувано на 21.01.21 в 18:35

България може да отказва достъп до газопровода „Балкански поток“

България може да отказва достъп до газовата инфраструктура на „Балкански поток“. Това са записали депутатите в окончателните промени в Закона за енергетиката. Възможността страната ни да отказва достъп до газопровода е свързана с евродиректива за..

публикувано на 21.01.21 в 17:07