Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

42-ри ден антиправителствени протести

Протестно автошествие в Русе
Снимка: БТА

През 42-рия ден на антиправителствени протести остават трите блокадите на три централни столични кръстовища - Орлов мост, пред Софийския университет и между Президентството и Министерски съвет. Вече се събират участниците в традиционния вечерен протест с искане за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

В Русе протестно автошествие блокира за час движението към ГКПП „Дунав мост“. Протестиращите са скандирали "Оставка!" и "Мутри вън!". Желанието на участниците да спрат напълно движението по мостовото съоръжение не се реализира, тъй като полицията е осигурила обходни пътища за леките и товарните автомобили, предаде от Русе кореспондентът ни Ася Пенчева.

„Блокада-изненада“ обещават за тази вечер протестиращите във Варна. Във Фейсбук те пишат, че преди два дни полицията е била изтеглена от протестите и вече не ги охранява. Според протестиращите един от тях бил нападнат, докато спи, а в районното отказали да му помогнат.

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Ще започне ли политическият диалог между Турция и Гърция? "Гърция и Турция имат реален шанс да намалят напрежението, породено от   споровете им в Източното Средиземноморие". Това е казал германският външен министър Хайко Маас , който..

публикувано на 22.01.21 в 12:50
Диана Ковачева

Искат отмяна на междинните матури в IV и Х клас

Омбудсманът Диана Ковачева препоръча на министъра на образованието да отмени изпитите от Националното външно оценяване след IV и X клас. Повод за писмото до министъра са жалби и подписки на родители до обществения защитник. Обудсманът припомня и проблема..

публикувано на 22.01.21 в 10:56

Едва 1/3 от персонала във фирмите е готов да се ваксинира

Представително проучване на Българската търговско-промишлена палата показва, че  34% от мениджърите заявяват, че има интерес от техните служители за ваксиниране срещу Covid-19. В 22% от фирмите няма интерес . 1/2 от анкетираните не могат да дадат..

публикувано на 22.01.21 в 10:13