Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

42-ри ден антиправителствени протести

Протестно автошествие в Русе
Снимка: БТА

През 42-рия ден на антиправителствени протести остават трите блокадите на три централни столични кръстовища - Орлов мост, пред Софийския университет и между Президентството и Министерски съвет. Вече се събират участниците в традиционния вечерен протест с искане за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

В Русе протестно автошествие блокира за час движението към ГКПП „Дунав мост“. Протестиращите са скандирали "Оставка!" и "Мутри вън!". Желанието на участниците да спрат напълно движението по мостовото съоръжение не се реализира, тъй като полицията е осигурила обходни пътища за леките и товарните автомобили, предаде от Русе кореспондентът ни Ася Пенчева.

„Блокада-изненада“ обещават за тази вечер протестиращите във Варна. Във Фейсбук те пишат, че преди два дни полицията е била изтеглена от протестите и вече не ги охранява. Според протестиращите един от тях бил нападнат, докато спи, а в районното отказали да му помогнат.

Още от категорията

При българите в Йоханесбург

Началото на 90-те години на ХХ век за българите е период на активни промени, търсения, експерименти. Пада желязната завеса, а с нея и ограниченията на социализма. Мнозина са принудени или решават да намерят себе си в други професии, отварят собствен..

публикувано на 28.10.20 в 11:08

Пореден антирекорд с 2 569 заразени с коронавирус

За последните 24 часа новозаразените с коронавируса са 2 569 души, при направени 11 226 теста или това са 23% от изследваните.  25 са починали, а 293 са се излекувани за денонощието, сочи Единният информационен портал. Активните случаи са 22 597...

публикувано на 28.10.20 в 08:38

Затягат противоепидемичните мерки в България

Здравният министър проф. Костадин Ангелов издаде нова заповед, с която се въвеждат нови мерки срещу разпространението на коронавируса. От 29 октомври до 12 ноември се преустановяват присъствените учебни занятия за учениците в гимназиален етап на..

публикувано на 28.10.20 в 05:00