Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

44-ти ден на антиправителствени протести в България

Снимка: БТА

Тази вечер в центъра на София ще се проведе традиционният 44-ти протест под надслов „Да защитим демокрацията“. В столицата блокирани остават три ключови кръстовища, заради което градският транспорт се движи с променен маршрут. Исканията са за оставки на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, машинно гласуване и предсрочни избори. След като днес два пъти блокираха сградата на БНТ с искане за оставка на генералния директор на обществената медия Емил Кошлуков, протестиращите се заканват да направят това трети път. 

Не на полицейския произвол в Пловдив“ - под това мото във Facebook е обявен протест пред общината във втория по големина град в България - Пловдив.  Недоволните се събират в 19 ч., след което се очаква с шествие да стигнат до сградата на Областната дирекция на МВР. Вчера протестиращите опънаха палатков лагер пред Международния панаир, но рано тази сутрин блокадата бе вдигната от силите на реда. За това предаде БНР Пловдив.
Движението на кръстовището до Международния панаир беше възстановено. Арестувани няма.

Днес на брифинг от „Отровното трио“ призоваха да не се подават уведомления за протести. Адвокат Николай Хаджигенов заяви, че 24 часа преди вчерашната акция протестиращите в Пловдив са подали уведомление, но то е било отказано от кмета на града.

От община Пловдив съобщиха, че според Закона информация се внася 48 часа преди протест и 72 часа преди шествие, което не е било спазено. 

Русе
 също се готви за поредното си автошествие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево време и сняг по планинските върхове в петък

През нощта над западната половина от страната облачността ще се разкъса и намалее до предимно ясно, докато над източната все още ще превалява дъжд.  В петък , 26 април, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб предимно северен вятър. Минималните..

публикувано на 25.04.24 в 19:25

България днес – 25 април 2024 г.

Чикаго вече е в ритъма на българския фолклор. В американския град официално започна 14-ото издание на фестивала "Верея", откъдето предава специалният кореспондент на БНР Елена Цанева. На рождения си ден актьорът Ицках Финци в специално интервю за Радио..

публикувано на 25.04.24 в 19:00

Стартира директна нискотарифна авиолиния Истанбул-София

В резултат на колективните усилия на много институции от 1 май 2024 г. стартират директните полети на нискотарифната авиокомпания "Пегасус" между Истанбул и София. Това съобщават във Фейсбук от Посолството на България в Турция. Редовните полети ще..

публикувано на 25.04.24 в 16:15