Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден 44 на недоволство: Кино на Орлов мост и контрапротест пред Румънското посолство

Снимка: БГНЕС

Четиресет и четвъртият ден на антиправителствени протести завърши мирно. По инициатива на сдружението БОЕЦ два пъти беше блокирана сградата на БНТ с искането генералния директор Емил Кошлуков да подаде оставка. По-късно се състоя традиционното шествие по жълтите павета, което спря пред сградата на Народното събрание със скандирания "Оставка".

Снимка: БТА
От страна на някои протестиращи се чуха призиви да бъдат излъчени лидери и да се учреди партия "Заедно". Адв. Николай Хаджигенов от Отровното трио обаче контрира, че моментът за партии ще дойде, едва когато се изпълнят исканията за оставки на правителството и на главния прокурор.

Адв. Николай Хаджигенов Снимка: БГНЕС
На "Орлов мост" се проведе прожекция на открито и протестиращите изгледаха документалния филм Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom за протестите в Украйна, обединени под наименованието Евромайдан.

Междувременно на бул. "Ситняково" пред Румънското посолство се проведе контрапротест срещу насилието. Събралите се заявиха, че всеки ден до неделя ще се събират на това място, за да покажат, че не са съгласни с блокадите и с проявите на агресия.

И днес остават блокирани трите столични централни кръстовища - при т.нар. триъгълник на властта, на "Орлов мост" и при СУ "Св. Климент Охридски".
Снимка: БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Стоев

От България огласяват доклад на ОИСР за уменията на учениците

Днес България е домакин на глобално събитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. От София ще бъдат обявени резултатите от глобалния доклад на организацията за социално-емоционалните умения сред 15-годишни ученици от цял..

публикувано на 26.04.24 в 06:20

Премиерът: Търсим възможности за освобождаване на българските моряци от Galaxy Leader

Премиерът Димитър Главчев и заместник-министърът на външните работи Иван Кондов се срещнаха в Министерския съвет с близки на отвлечените български моряци от кораба Galaxy Leader. Главчев увери, че постоянно се търсят възможности за..

публикувано на 25.04.24 в 20:25

Слънчево време и сняг по планинските върхове в петък

През нощта над западната половина от страната облачността ще се разкъса и намалее до предимно ясно, докато над източната все още ще превалява дъжд.  В петък , 26 април, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб предимно северен вятър. Минималните..

публикувано на 25.04.24 в 19:25