Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден 44 на недоволство: Кино на Орлов мост и контрапротест пред Румънското посолство

Снимка: БГНЕС

Четиресет и четвъртият ден на антиправителствени протести завърши мирно. По инициатива на сдружението БОЕЦ два пъти беше блокирана сградата на БНТ с искането генералния директор Емил Кошлуков да подаде оставка. По-късно се състоя традиционното шествие по жълтите павета, което спря пред сградата на Народното събрание със скандирания "Оставка".

Снимка: БТА
От страна на някои протестиращи се чуха призиви да бъдат излъчени лидери и да се учреди партия "Заедно". Адв. Николай Хаджигенов от Отровното трио обаче контрира, че моментът за партии ще дойде, едва когато се изпълнят исканията за оставки на правителството и на главния прокурор.

Адв. Николай Хаджигенов Снимка: БГНЕС
На "Орлов мост" се проведе прожекция на открито и протестиращите изгледаха документалния филм Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom за протестите в Украйна, обединени под наименованието Евромайдан.

Междувременно на бул. "Ситняково" пред Румънското посолство се проведе контрапротест срещу насилието. Събралите се заявиха, че всеки ден до неделя ще се събират на това място, за да покажат, че не са съгласни с блокадите и с проявите на агресия.

И днес остават блокирани трите столични централни кръстовища - при т.нар. триъгълник на властта, на "Орлов мост" и при СУ "Св. Климент Охридски".
Снимка: БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе в Приморския парк в Бургас в събота, от 10 до 14,30 ч. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на Сдружение авто..

публикувано на 05.07.24 в 17:15

Мотористи се събират на събор край пещерата Леденика

От 5 до 7 юли поляните край пещерата Леденика до Враца ще се превърнат в мотостолица на България. Стотици любители на високите скорости от цялата страна ще вземат участие в поредното издание на Националния мотосъбор Враца – Леденика...

публикувано на 05.07.24 в 09:10

Фестивал на пясъчните фигури се открива в Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури се завръща за 17-о поредно лято в крайморския град Бургас. Той ще отвори врати за посетители на 5 юли в парк „Езеро“, предаде БТА. Специално представление по повод откриването ще изнесат балетна школа „Марина..

публикувано на 05.07.24 в 08:05