Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекордно дълга въздушна атракция посреща гостите на Чепеларе

Снимка: zipline.4epelare.com

Нова интересна атракция привлича туристите в района на Чепеларе – едно от най-красивите места в Родопите. Всеки търсач на красиви емоции може да полети с около 100 км. в час над спиращи дъха пейзажи. Алпийският тролей, монтиран край емблематичното родопско градче, пресича река Чепеларска. Съоръжението е в комбинация с въздушно колело (sky bike). Приключенците изминават общо 600 метра във въздуха, наслаждавайки се на уникалната гледка от птичи поглед. За целта те са специално екипирани, а организаторите гарантират, че прилагат всички мерки за безопасност.


Това е най-дългата въздушна атракция в България. За да се пробват на нея, в Чепеларе пристигат туристи от страната и чужбина. След като повишат адреналина си, те се разхождат в околностите на града, който е известен предимно като ски център с чудесни възможности за снежни спортове.

Но и лятото привлича гости в местните хотели и бази за отдих. А маркираните пешеходни пътеки и красивите пейзажи на Родопите примамват ценителите на дивата природа. Конни преходи, бране на билки, офроуд емоции и други преживявания предлагат местните предприемачи на гостите си това лято.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пътувай бавно, почивай активно или как селският туризъм у нас навлезе в нова фаза

Стари български села с уютни къщи за гости, тишина, разходки сред природата и вкусна домашна храна. Селският туризъм се превръща в предпочитан форма на отдих, особено сред семейства и млади хора, които избират природосъобразния начин на..

публикувано на 27.08.24 в 10:15

Когато небцето пътешества във времето – кулинарните турове все по-популярни сред младите у нас

Казват, че за да опознаеш дадено място, трябва не само да го видиш с очите си, но и да го вкусиш с небцето си . Всяко българско село, всеки град или регион си има своя специфичен дъх и аромат. Един от начините да ги опознаете са кулинарните маршрути,..

публикувано на 16.08.24 в 09:25

Гл. ас. Радослав Йорданов: Няма как да опознаеш Дунава, ако не се "гмурнеш" в него

Лятото може да е незабравимо не само с почивка край морето, а и с разходка до дивите плажове на Дунава. Всяко от градчетата по бреговете на голямата река си има своето място, където човек може да разпъне чадър и да стъпи върху фините речните пясъци...

публикувано на 14.08.24 в 09:45