Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варна отново очаква туристи от Германия

Златни пясъци
Снимка: архив
В телефонен разговор вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова благодари на държавния парламентарен секретар във Федералното министерство на икономиката и енергетиката на Германия Томас Барайс за отмяната на предупреждението за пътуване до област Варна от 21 август. Предупреждението заради ръста на случаите на коронавирус бе издадено от германските власти на 7 август за три български области. За останалите две области - Благоевград и Добрич, предупреждението остава в сила.

Николова подчерта, че област Варна обхваща едни от най-предпочитаните от немските туристи курорти - Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена, и затова е важно те да имат достъп до тях. През 2019 г. България е била посетена от 761 156 германски туристи, посочи Николова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

The Independent: Слънчев бряг предлага повече за по-малко от Мармарис

Слънчев бряг е изпреварил турския курорт Мармарис като най-достъпната дестинация за семейни почивки. Проучване на The Independent сравнява цените на 10 основни артикула, включително ястия, напитки и слънцезащитни продукти и установява, че черноморският ни..

публикувано на 23.07.24 в 13:00

ТОП 7 на най-красивите и загадъчни пещери в България

България е осеяна с над 5 хиляди пещери, коя от коя по-тайнствени и недостъпни, всяка със своята история, завладяваща красота и загадки. Част от тези истински подземни съкровищници са благоустроени и посрещат туристи. Ето някои от..

публикувано на 17.07.24 в 09:35

Фестивали, знойни плажове и планинска прохлада – защо да изберете Царево за лятната си почивка

Над 60-километрова крайбрежна ивица с 21 плажа, голямо разнообразие от хотели, къщи за гости, стаи под наем, къмпинги, заведения, спортни съоръжения и най-вече – красивата природа на Странджа!  Царево е магнит за туристи и една от най-населените ни..

публикувано на 15.07.24 в 06:55