Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

50-ти ден на антиправителствени протести и контрапротести

Снимка: БГНЕС

В 50-ия ден на антиправителствените протести продължава блокадата на три ключови кръстовища в София. Представители на гражданско движение „БОЕЦ“  блокираха сутринта за час всички входове на Съдебната палата, като част от поредицата „блокади-изненади“. Според тях палатата е „бърлога на мафията“.

Ръководителите на протеста пред президентството и правителството запитаха Министерския съвет дали главният прокурор Иван Гешев живее в държавната резиденция „Бояна“ и при какви условия и цени? Пред Нова телевизия Гешев каза, че живее в държавен имот по препоръка на всички служби за сигурност, а семейството му плаща наем по пазарни цени. За вечерта са планирани нови протестни прояви.

Паралелно върви и събирането на две граждански подписки край Националния дворец на културата срещу протестиращите. В едната се иска наказателно преследване на подбудителите на блокадитеВтората е за оставка на президента Румен Радев. 

Още от категорията

Акад. Богдан Петрунов

Рано е да се говори за колективен имунитет срещу Covid -19 в България

Освен известните южноафрикански, берлински, румънски и други мутации на Covid-19 по света, в Северна България е засечен нов вариант, който българските здравни власти проучват. Пред Нова Тв, имунологът акад. Богдан Петрунов коментира, че заради голямата..

публикувано на 18.04.21 в 12:15

В Пловдив откриха Епископската базилика

На днешния Международен ден за опазване на паметниците на културата в Пловдив официално беше открита след реновиране  Епископската базилика на Филипопол . Събитието беше излъчвано на живо на сайта на пловдивската община и във фейсбук. Запис от церемонията..

обновено на 18.04.21 в 12:01

Борисов разпореди възстановяването на НОЩ

Премиерът в оставка е разпоредил на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов дейността на НОЩ да бъде възстановена , докато бъде избрано ново правителство. Това стана ясно днес, на извънреден брифинг на ГЕРБ. По думите на Борисов, повечето партии в..

публикувано на 18.04.21 в 11:11