Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бомбардировачи В-52 летяха в мисия на НАТО над България

Снимка: dnevnik

България е една от страните, над които на 28 август прелетяха 4 стратегически бомбардировача B-52 Stratofortress. Те са част от мисията на НАТО „Allied Sky“, показваща способностите свободно да се оперира във въздушното пространство на Северна Америка и Европа. Самолетите са излетели от британската база RAF Fairford и по пътя си над всичките 28 натовски съюзници в Европа се интегрираха с местните военновъздушни сили.

По маршрута се съпровождаха от над 80 изтребители от 20 страни членки, сред които и български
 МИГ-29. Така се показва солидарността в НАТО да се подобри бойната готовност и да се предоставят възможности за тренировки с цел по-ефективна съвместна работа на всички екипажи, съобщиха от Алианса.

Още от категорията

Задържаха продавач на фалшиви български и американски документи

Повдигнато е обвинение срещу един задържан за изготвяне на подправени американски и български лични документи, след акция в Шумен на Главна дирекция борба с организираната престъпност. Това съобщи ръководителят на Софийската районна прокуратура Невена..

публикувано на 24.02.21 в 15:13

Сертификат се издава след втора ваксина срещу Covid-19

Сертификат за имунизация срещу Covid-19 гражданите могат да получат само след приложена втора доза ваксина. Това отбелязват от Министерството на здравеопазването във връзка с множество запитвания.  Гражданите без електронен подпис могат да поискат..

публикувано на 24.02.21 в 13:41

Ресторантите отварят на 1 март, нощните заведения – на 1 април

„С близо 150 000 ваксинирани до момента български граждани и с това темпо на ваксинация на 1 март ресторантите и игралните зали ще бъдат отворени, а от 1 април ще заработят и нощните заведения“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на редовно..

публикувано на 24.02.21 в 13:25