Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За 53-та вечер недоволните от правителството на Борисов отново се събират на протести

| обновено на 30.08.20 в 17:42
Снимка: БТА

Антиправителствените протести продължават вече 53 вечер. Затворени са трите възлови кръстовища - при Софийския университет, на "Орлов мост" и площад "Независимост".

Във Варна, кръстовището пред общината също остава блокирано от протестиращи срещу правителството.

В социалните мрежи, 
сънародниците ни от чужбина продължават да изразяват подкрепата си към протеста.

В 12 часа сънародниците ни за пореден път се събраха пред сградата на Европарламента в Брюксел с искане "за оставка на кабинета Борисов 3 и главния прокурор Иван Гешев" и върховенство на закона.

В понеделник, 31 август, протестиращи ще се съберат в 18:30 пред Представителството на Европейската комисия в София.За пореден път те ще призоват всички членове на Европейския парламент, европейски комисари, правителства на държавите-членки, европейски медии, неправителствени организации и най-вече европейскитe граждани да вземат категорична позиция относно случващото се в България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14

В Бургас почетоха паметта на загиналите в катастрофа с мигранти полицаи

Полицаи и граждани участваха в Бургас в благотворително пешеходно шествие в памет на двама служители на МВР – Атанас Градев и Йордан Илиев, загинали на пътя. Днес се навършват 2 години откакто автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в морския..

публикувано на 25.08.24 в 13:41