Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест пред сградата на Представителството на ЕК в София днес

Снимка: https://www.europarl.europa.eu/

В понеделник, 31 август, протестиращи се събират от 18:30 часа пред Представителството на Европейската комисия. Акцията е наречена "Масово отваряне на очи пред Представителството на Европейската комисия в България".
Те ще призоват всички членове на Европейския парламент, европейски комисари, правителства на държавите-членки, европейски медии, неправителствени организации и най-вече европейскитe граждани да вземат категорична позиция относно случващото се в България.
Време е европейските лидери да отворят очите си! - се казва в обръщението.
"Европейският съюз може да бъде бдителен за нечестни избори извън съюза като например последните избори в Беларус. Същевременно в страна-членка на съюза, в която от години има системни нарушения и злоупотреби с изборния процес, подобни действия остават без коментар", се казва още в съобщението.
С протеста пред сградата на Представителството на ЕК сънародниците ни настояват европейските политически лидери да заемат ясна позиция относно огромната институционална криза, породена от управлението на правителствата на Бойко Борисов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пловдив посреща състезатели по кану-каяк от цял свят

Гребният канал в Пловдив е домакин на две Световни първенства по кану-каяк, съобщиха организаторите. Най-напред, от 12 до 14 юли ще се състезават над 300 ветерани от 37 държави, а седмица след това, от 17 до 21 юли е Световното първенство за младежи и..

публикувано на 12.07.24 в 06:30

Рок легенди от DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT са специални гости на "Фестивала в долината на виното“

На голямата сцена на четвъртото издание на "Midalidare - Rock in the Wine Valley" от 12 до 14 юли, наред с хедлайнърите  DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT ,   участват още 13 банди от чужбина, сред които Axel Rudi Pell, Hammerfall, Beast in Black, The..

публикувано на 12.07.24 в 06:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00