Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недоволните се стягат за национален протест

Снимка: БГНЕС

За 55-та вечер протестиращи се събират пред президентството в София с искане за оставка на правителството, главния прокурор Иван Гешев и машинно гласуване.  Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, който е и национален координатор за борба с антисемитизма, осъди действията на протестиращите, напомнящи за „сюжет от най-мрачните времена на световната история“. 

За утре, 2 септември, е насрочен национален протест под лозунга „Велико народно въстание“. За събитието се очаква в столицата да пристигнат протестиращи от различни градове на страната.
„Управляващите се готвят да съберат 120 гласа в Народното събрание, за да започнат обсъжданията по т.нар. нова Конституция. Ние няма да позволим мафията да създава основния закон на България. Ние няма да си тръгнем, докато те не си тръгнат от власт“, призовават инициаторите на протеста - „Отровното трио“. От БСП също призоваха своите членове и симпатизанти да се включат в протеста.
Полицията призова в утрешния ден протестиращите да спазват обществения ред.
Столична община съветва софиянци и гостите на града в утрешния ден да избягват района на пл. „Независимост“ - Народното събрание 2, Министерски съвет и Президентството, тъй като придвижването ще е затруднено.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00

Сървайвър по български или как оцеляват хората от с. Радево

Село Радево се намира в Североизточна България, в община Аксаково, недалеч от морската ни столица Варна. Разстоянието е около 30-40 мин. път с кола. В Радево постоянно има не повече от 60 жители, като повечето са на възраст над 60-70 години, а за..

публикувано на 11.07.24 в 10:25
Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54