Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив започва Фестивал за улични изкуства

Снимка: pptheatre.com

И тази година фестивалът TheatAir намира път към своята публика. Това невероятно и дългоочаквано от пловдивчани и гости събитие изпълва в края на лятото града с добро настроение, музика и красота.

От 4-ти до 6-ти септември TheatAir ще събере  артисти от най-различни изкуства – театър, цирк, музика и магия. Те ще радват и удивяват многобройната си публика на различни локации на открито в центъра на града.

И тази година фестивалът намира път към своята публика с изпъстрената си със събития програма. Куклени представления, премиерни спектакли, концерти, огнено шествие, магьоснически фокуси, въздушно шоу, уъркшопи за децата  и още куп изненади очакват малки и големи.

Организаторите от Държавен куклен театър Пловдив вярват, че най-добрият начин да бъдем над ежедневните проблеми, над трудностите и над всичко, което ни разделя, е да повдигнем духа си чрез радостта от споделеното изкуство.

Фестивал за улични изкуства TheatAir 2020 се провежда с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2020 година.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Монаси от манастир в Дхамаршала, Индия

Монаси от Тибет представят в Бургас хималайската култура

Монасиот Тибет пристигат на 6 юли в Бургас. Делегацията от Фондация за хималайска култура включва Лобсанг Фънтсок – председател, трима монаси, близки до Далай Лама, десет автентични танцьори, които съчетават в движенията си музика, колорит и..

публикувано на 06.07.24 в 09:15

Елина Кешишева с изложба за силата на оцелелите от домашно насилие българки

Над 20 жени са убити от своя партньор или друг близък до тях мъж в България през миналата година, а регистрираните случаи на домашно насилие за 2023 година са близо 1400. Според сайта "Спасена" за първите шест месеца на 2024 г. най-малко десет са..

публикувано на 04.07.24 в 11:05

Късносредновековно българско облекло и въоръжение показват в крепостта "Баба Вида"

"Късносредновековно българско облекло и въоръжение" - така се нарича новата постоянна експозиция в крепостта "Баба Вида" във Видин. Тя запознава посетителите с облеклата, въоръжението и снаряжението от Късното средновековие по българските земи - от..

публикувано на 04.07.24 в 08:10