Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експозицията „Дивата София“ – запознайте се с животинския свят на столичния град

4
Домашна кукумявка (фотография). Автор: Н. Пр. Мачей Шимански
Снимка: sofiahistorymuseum.bg

До 22 септември столичани и гости на града могат да разгледат изложбата „Дивата София“, която представя биоразнообразието в столичния град. Експозицията е съставена от фотографии и рисунки на животни и птици, които понякога неподозирано споделят градското пространство със софиянци.

Сойка (фотография). Автор: Атанас Грозданов
Фокусът е насочен най-вече към животинския свят, който остава встрани от погледа и вниманието на забързания градски човек. Включени са както познати диви животни, така и такива, за които е трудно да си представим, че живеят сред нас.

Необичайната експозиция е представена в изложбена зала „Триъгълна кула на Сердика“, филиал на Регионален исторически музей – София и се организира от фейсбук платформата „Дивата София“ при спазване на всички противоепидемични мерки.

Катерица (фотография). Автор: Диян Янкулов

Снимки: Регионален исторически музей – София



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Традиционната журналистика у нас няма своя младежка публика

Според изследване на Националния статистически институт (НСИ) за 2023г. над 88% от домакинствата в Българияимат постоянен достъп до Интернет. Повечето потребители изпoлзвaт aĸтивнo oнлaйн мpeжaтa вceĸи дeн, а над 95% от тях ca aĸтивни и в социалните..

публикувано на 16.04.24 в 10:50

Президентът поздрави юристите за Деня на Конституцията 16 април

На днешната дата с благодарност си спомняме за далновидността, политическата мъдрост и чувството за отговорност на участниците в Учредителното събрание, които преди 145 години в Търново приеха Търновската конституция и положиха основите на..

публикувано на 16.04.24 в 10:08

Български аромати и козметика се представят в Париж

Български аромати и козметика ще участват в започващото днес изложение IN-COSMETICS GLOBAL 2024 в световната столица на парфюмерийната индустрия - Париж, съобщиха от Българската национална асоциация "Етерични масла, парфюмерия и козметика"...

публикувано на 16.04.24 в 06:10