Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се включва с 20 милиона евро в „Три морета“

20 милиона евро ще бъде участието на България в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета“, съобщи премиерът Бойко Борисов по време на днешното онлайн заседание на кабинета. Изявлението му бе качено на страницата на премиера във Facebook. 

Инициативата „Три морета“ е политически проект на равнище държавни глави на 12 държави-членки на ЕС: Австрия, България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия и Чехия. Той се развива като платформа за регионално сътрудничество с фокус върху енергетиката, транспорта, комуникациите, информационните технологии и бизнеса, напомня правителствената пресслужба.

За национален координатор от българска страна на инициативата „Три морета“ е определена вицепремиерът Екатерина Захариева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Първата пратка американско ядрено гориво пристигна в България

Първият товар със свежо ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй" пристигна на Пристанище Варна - Запад. Той беше доставен у нас от плаващия под нидерландски флаг кораб "Адамас", съобщи БНТ. Още днес горивото, произведено от американската компания..

публикувано на 19.04.24 в 15:39

Енергийната комисия в НС отложи пълната либерализация на пазара на ток

Депутатите от енергийната комисия в Парламента замразиха либерализацията на тока на едро за една година. Според действащия закон тя трябваше да се случи от 1 юли т.г. Това означава, че на 1 юли КЕВР отново ще трябва да се произнесе за цената на..

публикувано на 17.04.24 в 17:58

В България се появи първата плантация с шамфъстък

За първи път в България край Сандански засадиха плантация с 22 декара шамфъстък. Инвестицията е на софийски бизнесмен, съобщи БНТ. Първата реколта се очаква до 2-3 години. Хората в най-топлия район на България и преди са отглеждали екзотичното за..

публикувано на 17.04.24 в 10:20