Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев призова за незабавна оставка на правителството

Снимка: БГНЕС

„Опитът да се прокара нелепа, но угодна за статуквото Конституция със силата на парите и под заслона на полицейските щитове е престъпно посегателство над бъдещето на България. Парламентът продължава и опита с промени в Изборния кодекс да обезсмисли на практика машинното гласуване и да отвори възможности за опорочаване на всички следващи избори“. Това заяви в изявление президентът Румен Радев във връзка със събитията в България от последните дни. 

„Действията на управляващото мнозинство не само провокират гражданския мир. Те задълбочават кризата и превръщат България в заложник на собственото му политическо оцеляване“, посочи още Радев.

Той осъди употребеното срещу протестиращите полицейско насилие и призова и протестиращите, и органите на реда да запазят спокойствие и да не се подават на провокациите.

Протестът е единствено възможното действие срещу похищаването на българската демокрация. Дълг е на всеки български гражданин да каже "Не на насилието, репресиите и беззаконието!", подчерта президентът и настоя за незабавна и безусловна оставка на кабинета като единствен изход от кризата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59