Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Румен Радев призова за незабавна оставка на правителството

Снимка: БГНЕС

„Опитът да се прокара нелепа, но угодна за статуквото Конституция със силата на парите и под заслона на полицейските щитове е престъпно посегателство над бъдещето на България. Парламентът продължава и опита с промени в Изборния кодекс да обезсмисли на практика машинното гласуване и да отвори възможности за опорочаване на всички следващи избори“. Това заяви в изявление президентът Румен Радев във връзка със събитията в България от последните дни. 

„Действията на управляващото мнозинство не само провокират гражданския мир. Те задълбочават кризата и превръщат България в заложник на собственото му политическо оцеляване“, посочи още Радев.

Той осъди употребеното срещу протестиращите полицейско насилие и призова и протестиращите, и органите на реда да запазят спокойствие и да не се подават на провокациите.

Протестът е единствено възможното действие срещу похищаването на българската демокрация. Дълг е на всеки български гражданин да каже "Не на насилието, репресиите и беззаконието!", подчерта президентът и настоя за незабавна и безусловна оставка на кабинета като единствен изход от кризата.

Още от категорията

Елеонора Митрофанова е новият руски посланик в България

Руският президент Владимир Путин назначи 67-годишната Елеонора Митрофанова за посланик на Руската федерация в България , съобщава РИА Новости. Митрофанова е завършила е Московския държавен институт за международни отношения. Започва дипломатическа..

публикувано на 15.01.21 в 16:26
Даниела Дариткова

Предложени са промени, даващи право на глас на карантинираните

ГЕРБ и „Обединени патриоти“ внесоха в Народното събрание проект за промени в Закона за мерките по време на извънредното положение, които дават възможност на хората под карантина или в болница да могат да гласуват. Председателят на ПГ на ГЕРБ..

публикувано на 15.01.21 в 13:45

България реагира остро на сигнал за изгорено българско знаме в Северна Македония

Министерството на външните работи реагира остро на медийни публикации за изгорено българско знаме в Република Северна Македония. Това е станало в село Вевчани по време на традиционния карнавал, провеждан на Васильовден по стар стил.  Вицепремиерът..

обновено на 15.01.21 в 12:33