Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

57-ми ден не стихват антиправителствените протести в София

Снимка: БТА

В 57-мия ден на недоволство стрещу управлението на страната протестиращи останаха през целия ден в района пред президентството в София. Протестът протича под лозунга „Нас не ни е страх!“. След вчерашния ден, в който се стигна до множество сблъсъци между полицията и протестиращи, както и до премахването на трите палаткови лагера в столицата, протестът засега протича спокойно, съобщават репортерите на БНР. Исканията са за предсрочни избори и оставка на главния прокурор Иван Гешев.

Инициаторите на демонстрациите от „Отровното трио“ заявиха на брифинг, че протестите ще продължат мирно, както и досега. Те зададоха въпроса кой е допуснал младежите провокатори, довели до ескалацията на снощния протест. Триото ще информира посолствата на европейските държави, както на Великобритания и САЩ за полицейското насилие по време на протестите.

В Пловдив за тази вечер също е обявен антиправителствен Обединен протест. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пловдив посреща състезатели по кану-каяк от цял свят

Гребният канал в Пловдив е домакин на две Световни първенства по кану-каяк, съобщиха организаторите. Най-напред, от 12 до 14 юли ще се състезават над 300 ветерани от 37 държави, а седмица след това, от 17 до 21 юли е Световното първенство за младежи и..

публикувано на 12.07.24 в 06:30

Рок легенди от DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT са специални гости на "Фестивала в долината на виното“

На голямата сцена на четвъртото издание на "Midalidare - Rock in the Wine Valley" от 12 до 14 юли, наред с хедлайнърите  DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT ,   участват още 13 банди от чужбина, сред които Axel Rudi Pell, Hammerfall, Beast in Black, The..

публикувано на 12.07.24 в 06:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00