Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драматичен икономически спад от 10% през второто тримесечие

Снимка: Pixabay

Българската икономика се сви през второто тримесечие с рекордните 10% спрямо първите три месеца на годината и отбеляза най-драматичен спад на годишна база с 8,5% от 1997 г. Данните на националния статистически институт са за периода на най-строгите противоепидемични карантинни мерки, целящи ограничаване разпространението на Covid-19. БВП се понижава през второто тримесечие на 2020 г. с цели 10% спрямо първите три месеца, когато нарасна слабо с 0,3 на сто. Това е най-лошото икономическо тримесечие за България от четвърт век. За второто тримесечие БВП възлиза на над 14 млрд. евро или по 2016 евро на глава от населението.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Продължават гърмежите в Елин Пелин, в складовете е открита трета жертва

Продължават гърмежите край гара Елин Пелин, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Тежко оборудвани специалисти са влезнали в 6-ия склад на фирма "Енигма" и са обезопасили не взривена пиротехника. При огледа край входа е открит труп, който не е..

публикувано на 28.07.24 в 09:11
Награждаване във Велдховен

Нaционалният ни отбор по информатика – с отлично представяне на олимпиадата за момичета в Нидерландия

С три медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета, провела се от 21 до 27 юли 2024 г. Във Велдховен, Нидерландия, информира ръководителят на отбора Румен Михов...

публикувано на 27.07.24 в 19:50

Слънчева неделя с лек ветрец

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части –..

публикувано на 27.07.24 в 19:05