Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третото издание на фестивала за култура SoFest започва в София

Снимка: SoFest

Неизпълнявани пред публика музикални композиции ще представят музикантите от „Балканско трио“ в първата вечер на SoFest  (4-6 септември) в кино „Кабана”. „Подготвили сме много хубава симбиоза между различни изкуства в трите фестивални дни“ – каза пред БНР-София Ангелина Осенска, част от организаторския  екип. „Традиции и настояще“ е темата на ревюто, което ще представят студентите от специалност „Мода“ към Националната художествена галерия. Финалът на модното дефиле ще бъде озвучен от балканските виртуози Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Васил Хаджиманов.

На 5 септември ще се проведе литературният проект „Пощенска кутия за балкански приказки", а концерт ще има певецът Кирил Хаджиев-Тино. Финална нота на фестивала ще сложат на 6 септември певицата Белослава и музикантите Антони Рикев и Росен Захариев. Ще бъде представен и танцовият спектакъл „Картини от една изложба" на хореографа Анна Пампулова.

Децата също не са забравени и в програмата на балканския фестивал на изкуствата в София има специални дневни изненади – артателиета и нови театрални постановки.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Лондон представят "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов

Книгата "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов ще бъде представена тази вечер от 19.00 ч. в галерия "София" в Българския културен институт в Лондон. Преди повече от 2000 години днешният резерват Сборяново е бил център на мистичните..

публикувано на 25.04.24 в 06:10

Диан Костов показва в Брюксел нови измерения на християнското изкуство

Българският автор Диан Костов преобразява най-голямата базилика в Брюксел с изложбата-инсталация "Кръстопът – цената на избора". 17-метрови сцени от живота на Христос и Св. Богородица, ще са на фасадата на националната базилика „Светото сърце“..

публикувано на 21.04.24 в 07:10

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14