Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 61-я ден на антиправителствени протести обстановката е спокойна

Снимка: БТА

Антиправителствените протести продължават 61-ви ден.
В момента няма блокади на кръстовища от протестиращи.
В София, късно вечерта, недоволните от властта направиха шествие, под знака на Съединението на България, от площад „Независимост“ до Орлов мост и временно спряха движението.  В същото време, друго шествие, срещу президента Румен Радев, премина през центъра на столицата, с призиви за оставка на държавния глава.
В Пловдив, шествие под наслов „Национален поход Съединение“ премина по централния булевард „Цар Борис III Обединител“. Пред паметника на Съединението, по време на тържествената заря, демонстрантите освиркаха кмета Здравко Димитров, председателя на НС Цвета Караянчева и областния управител Дани Каназирева. По време на речта на президента Румен Радев гласовете на недоволство затихнаха.
Във Варна също се проведе мирно шествие, където протестиращите призоваха демонстрацията да не отразява неодобрението към властта, а да бъде израз на гражданската съвест и отношение към героичното минало на България.
В Манхайм, Германия, сънародниците ни също отбелязаха Съединението на България, и изпратиха клип-обръщение, в знак на подкрепа към протестиращите срещу правителството на Борисов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Традиционната журналистика у нас няма своя младежка публика

Според изследване на Националния статистически институт (НСИ) за 2023г. над 88% от домакинствата в Българияимат постоянен достъп до Интернет. Повечето потребители изпoлзвaт aĸтивнo oнлaйн мpeжaтa вceĸи дeн, а над 95% от тях ca aĸтивни и в социалните..

публикувано на 16.04.24 в 10:50

Президентът поздрави юристите за Деня на Конституцията 16 април

На днешната дата с благодарност си спомняме за далновидността, политическата мъдрост и чувството за отговорност на участниците в Учредителното събрание, които преди 145 години в Търново приеха Търновската конституция и положиха основите на..

публикувано на 16.04.24 в 10:08

Български аромати и козметика се представят в Париж

Български аромати и козметика ще участват в започващото днес изложение IN-COSMETICS GLOBAL 2024 в световната столица на парфюмерийната индустрия - Париж, съобщиха от Българската национална асоциация "Етерични масла, парфюмерия и козметика"...

публикувано на 16.04.24 в 06:10