Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Медали за българските ученици от Европейска олимпиада по информатика

Снимка: МОН

5 сребърни и 2 бронзови медала спечелиха българчетата на Европейската младежка олимпиада по информатика, която се проведе дистанционно между 1 и 6 септември. В надпреварата се включиха над 80 ученици от 27 държави, като всяка страна имаше възможност да участва с по два отбора. 

Домакин на тазгодишното издание на олимпиадата беше Грузия. Участието на българските отбори се осъществи от Шумен. Отличените български ученици са седмокласници, осмокласници и деветокласници от градовете Варна, София, Габрово, Шумен  и Плевен, съобщават репортерите на БНР.


Още от категорията

Правата на българите зад граница обсъдиха президентът и службите за сигурност

Предприемането на своевременни мерки за адекватна защита на правата на българските граждани зад граница, когато те са обект на атаки само заради националното си самосъзнание, обсъди президентът Румен Радев на среща с ръководителите на службите за..

публикувано на 01.03.21 в 17:25

Българите в Чикаго отбелязаха Баба Марта и в аванс - 3-ти март

Българите в Чикаго отбелязаха в аванс 3-ти март, като за 15-та поредна година развяха българското знаме в центъра на града. Събитието беше наблюдавано от нашите сънародници онлайн.  16 български и други фирми участваха в базар на художествените..

публикувано на 01.03.21 в 16:16

Google и Министерството на образованието ще си сътрудничат

Google ще предостави за всички ученици и учители в България някои от своите дигитални инструменти за сътрудничество и продуктивност. Това предвижда Меморандум за разбирателство между Министерството на образованието и технологичната компания. По този начин..

публикувано на 01.03.21 в 15:32