Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Магията на българския фолклор оживява в Бургас

Снимка: burgas.bg

На 12 септември, в пространството между културния център „Морското казино“ и сцена „Охлюва“ в Бургас, ще оживее спектакълът „Седемте чудеса на България“. Публиката ще се наслади на изпълненията на народни певици и на фолклорния танцов ансамбъл „Пламъче“ на фона на електронен звук и дигитална сценография.

Композицията включва характерни елементи от всички фолклорни области в страната. Участниците ще представят своеобразна фолклорна приказка под съпровода на кавал, гайда, тамбура и тъпан.

Артистите са настоящи и бивши възпитаници на Национално музикално училище "Любомир Пипков", Софийски университет "Св. Климент Охридски" и Национална художествена академия.

Още от категорията

Радослав Стоименов: „В шоуто е много важно да се спазва мярката“

Социалната изолация през тези месеци изостри желанието ни за повече забавни музикални приключения. Радослав Стоименов, известен с артистичното име Радо Шоу, се вписва чудесно в този многолик жанр. В артистичната си дейност той е събрал..

публикувано на 18.09.20 в 08:30

С музика и спорт срещу агресията

Да провокира  вниманието на младите хора и на българската общественост към превенция на агресията – това е целта на проекта на Асоциация „Докосни дъгата“ и на Министерството на младежта и спорта, лансиран в началото на учебната година. Под..

публикувано на 16.09.20 в 15:54

Започва Международният фестивал за поп и рок музика „София – 2020“

Платформа А6 – новата сцена за събития на открито, създадена от Националния дворец на културата, е домакин на десетото издание на Международния фестивал за поп и рок музика „София – 2020“. По традиция сред участниците са утвърдени и обичани български..

публикувано на 15.09.20 в 06:20