Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Румънци почиват в България и през септември заради изгодните цени

Обмислят се нови форми за привличане на руски туристи

Снимка: БГНЕС

И през месец септември граничните ни пунктове с Румъния продължават да са натоварени в определени моменти от деня. Туристите от северната ни съседка са едни от най-очакваните по българското северно  Черноморие. Те избират да почиват у нас, заради хубавите плажове и изгодните оферти за почивка в местните хотели.

Въпреки това, спадът в броя на чуждите туристи, посетили страната ни през това лято, е огромен. От месец юни до края на август на Черноморието ни са отдъхвали  372 000 чужденци, показват данните на Министерството на туризма. За сравнение, в предходните години за същия период у нас са почивали над 5 млн. чужденци. За сметка на през настоящото лято българите избраха родните курорти. Техният брой се е увеличил с 15% спрямо миналата година.

Междувременно, в рамките на посещение в Москва, вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Бойко Коцев, член на управителния съвет на Международната банка за икономическо сътрудничество (МБИС) и дългогодишен посланик на България в Руската федерация. Обсъдени са били различни възможности за развитие на двустранните отношения в техните икономически измерения, информира пресцентърът на Министерството на туризма. Николова е отправила официална покана за посещение на ръководството на МБИС в София в началото на октомври. По думите на министъра, приоритет и за двете страни е въздушното пространство да бъде отворено скоро, за да може туристите и бизнеса да осъществяват бързи връзки.

Още от категорията

320 цветни хвърчила красят Самоводската чаршия

От 18 до 23 септември 2020 г. Велико Търново e домакин на десетото издание на "Нощ на Самоводската чаршия" и на Фестивала на занаятите. Дългоочакваните културни събития съчетават по артистичен начин музика, занаяти и съвременно изкуство...

публикувано на 18.09.20 в 06:10

По следите на мановия мед - „черното злато на Странджа“

На прага на есента на преден план излиза грижата за укрепване на организма и на имунната система. А какво по-добро решение за това от разходките сред природата, в съчетание с ползотворните свойства на мановия мед, например! В Странджа планина можете да..

публикувано на 16.09.20 в 04:10

Бургас изпраща лятото с риба, вино и музика

Неустоими морски деликатеси, подбрани напитки и атрактивна програма очакват този уикенд всеки жител и гост на Бургас, избрал да се включи във Фестивала на рибата и виното в Приморския парк на града . Някои от най-добрите бургаски заведения са..

публикувано на 12.09.20 в 11:35