Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Второто „Велико народно въстание“ срещу властта премина без напрежение

Снимка: БТА

Без инциденти премина вчерашният 64-ти ден на антиправителствени протести в София, обявен като „второ Велико народно въстание“. Временно бяха блокирани няколко столични кръстовища. Протестиращите развяха български знамена и запалиха в нощта фенерчетата на телефоните си, за да покажат, че са многобройни. В прессъобщение МВР благодари на гражданите, които мирно изразиха позицията си и не допуснаха провокации.

За тази вечер в София е обявен 65-ти вечерен протест под девиза „Нас не ни е страх“.

Снощи в Русе, протест на местните жители срещу правителството и замърсяването на въздуха в града блокира района около ГКПП „Дунав мост“ на границата с Румъния до 20.00 ч.

Във Велико Търново недоволни от правителството преминаха с протестно шествие по главната улица в града. „Крайно време е да започнат нещата да се случват по правилния начин - да има работещи институции, хората да знаят, че има правосъдие, че има справедливост“, заявиха протестиращите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчев вторник и почти без валежи

Във вторник , 3 септември, ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. В планините  ще преобладава..

публикувано на 02.09.24 в 19:45

България днес - 2 септември 2024 г.

В "България днес" разказваме за езика и традициите на банатските българи, провокирани от летния бал в Бърдарски геран – "столицата" на тази малко позната общност у нас. И още – разбираем ли е за българите палкенският език, с какво е..

публикувано на 02.09.24 в 19:00

Проливни дъждове отново наводниха Царево

Част от къмпинг "Нестинарка" в Община Царево отново е наводнен, заради проливните дъждове по Южното Черноморие. Метеорологичната обстановка вече се нормализира и няма данни за пострадали, съобщи БНР Бургас. На няколко места интензивните валежи са..

публикувано на 02.09.24 в 11:11