Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12-ото издание на "Грийн рок фест" в Русе очаква своята вярна публика

Снимка: Pixabay

Град Русе привлича почитателите на по-твърдата музика с двудневен рок и метъл маратон. 14 групи, творящи в тези стилове, са потвърдили участието си и излизат на сцената на площад „Свобода“ в двата фестивални дни (12- 13септември). 

Специални гости в събота вечер са група "Saint Electrics", които преди две години представиха България на фестивала „Еurosonic“ в Грьонинген, Нидерландия. 

Това беше наградата, която получиха след спечелването на конкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет“, организиран от Българското национално радио.

В неделя обичаната група "D2" ще припомни най-големите си хитове със своя първи вокалист – Дичо и общият им проект "D2 Acoustic Greatest Hits 20". 

Част от програмата на "Грийн рок фест" са и майсторски класове на двама от най-добрите китаристи у нас - Мирослав Иванов (“Saint Electrics“и „Обичайните заподозрени“) и Димитър Кърнев (“D2").

Изложбата „Зелени рок истории“ на русенския фотограф Петър Стаменков пък показва някои от най-интересните моменти, запечатани от фестивала през годините.

Съставил: Йоан Колев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15

Песента свързва младата Виктория Асенова с автори на хитове в Италия

Когато човек открие таланта в себе си, нищо не е в състояние да го спре да се развива и да върви по пътя на мечтите. Дарба да пее и да се изявява на сцената притежава младата изпълнителка Виктория Асенова. Тя е започнала да се занимава с музика още в..

публикувано на 20.04.24 в 07:05

"Любовта" – нов сингъл от група Фанданго

Група Фанданго представя "Любовта" – нов сингъл от наскоро издадения албум "Като птиците". Това е една от последно записаните за албума песни. Автор на музиката и текста е фронтменът на Фанданго – Христо Стефанов, аранжиментът е на цялата група...

публикувано на 19.04.24 в 10:15