Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Традиционните Славейкови празници в Трявна преминават като Славейкова вечер

Снимка: БГНЕС

Заради пандемията от Covid-19, тазгодишното издание на националните Славейкови празници са със съкратена програма в рамките на само една вечер.

Организирана от община Трявна с подкрепа на Министерството на културата, вечерта започва в 16 часа в музея „Старото школо“, където се открива изложба с творби на скулпторът проф. Антон Дончев, резбарят доц. Роберт Цанев и художникът Антон Георгиев.

Концерт на камерния хор „Еуфоника“ огласява площад „Капитан дядо Никола“ в 17 часа, последван от награждаването на лауреатите от два конкурса. Това са ученическият за лирично стихотворение, организиран от Културен клуб „Трявна- София“ и Националния конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови.

Концерт с участието на вокална група „Алгара“ и танцов ансамбъл „Трявна“ поставя край на празниците, които преминават под патронажа на президента Румен Радев.

Съставил: Йоан Колев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Земята на розите" – филм за надеждата, че можем да сме по-добри и приемащи хората с увреждания

Данни от преброяването на населението у нас, проведено през 2021 година, сочат, че в страната живеят 654 547 лица, които имат призната трайно намалена работоспособност или степен на увреждане. От тях 22 248 са деца, а 632 299 са лицата на възраст 16 и..

публикувано на 09.07.24 в 07:05
Служебният министър Найден Тодоров

Работещите в културата не създават вкуса на обществото, каза министър Тодоров

"По един уникален начин е намерено, как всеки сектор в културата да се финансира погрешно. Хората на изкуството в момента работят точно като фабрики и вместо да създават вкуса на обществото, те са принудени да се водят по този вкус, за да спечелят повече..

публикувано на 08.07.24 в 09:04
Монаси от манастир в Дхамаршала, Индия

Монаси от Тибет представят в Бургас хималайската култура

Монасиот Тибет пристигат на 6 юли в Бургас. Делегацията от Фондация за хималайска култура включва Лобсанг Фънтсок – председател, трима монаси, близки до Далай Лама, десет автентични танцьори, които съчетават в движенията си музика, колорит и..

публикувано на 06.07.24 в 09:15