Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изтича мисията на 40-ия български военен контингент в Кандахар

Снимка: БТА

На тържествена церемония край летище Кандахар в Афганистан военнослужещите от 40-я национален военен контингент бяха отличени с медали за участие в операцията на НАТО „Решителна подкрепа“, съобщи Министерството на отбраната.

Командирът на командване „Юг“ бригаден генерал Майкъл Ийстман благодари на българския контингент и изрази увереност, че следващият ще продължи достойно да представя българските въоръжени сили.

160 български военни в рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери в продължение на 6 месеца охраняват и контролират трафика и комуникациите в летището на Кандахар, предаде БТА.

Още от категорията

България изкарва Нидерландия от червената зона, вкарва Монако

Считано от сряда, 4 август, Нидерландия, Тунис и Кувейт излизат от червената зона и попадат в списъка на държавите от оранжевата зона за влизане в България. От оранжевата в зелената зона преминава Люксембург, а в червената попада Княжество Монако...

публикувано на 02.08.21 в 17:56

И през новата учебна година двама български студенти ще учат със стипендия в Албания

Правителството на Албания отпуска две стипендии за учебната 2021-22 година, предназначени за български студенти от албански произход. С тяхна помощ младежите ще могат да покрият своята такса за обучение изучаване на албански през първата година, както и..

публикувано на 02.08.21 в 16:42

Горещниците продължават с леко понижение на температурите

Във вторник ще е слънчево. След обяд на места в планините ще се развива купесто-дъждовна облачност с краткотрайни интензивни валежи. Северозападен вятър ще понижи в Северна България дневните температури, но ще остане горещо. Максималните температури..

публикувано на 02.08.21 в 16:20