Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Народни танци от цялата страна ще повишат градуса в Поморие

Снимка: архив

За единадесета поредна година днес в Поморие ще се проведе Фестивалът на клубовете за народни танци “Хоро край поморийския бряг”.

Пъстри хора в морския град ще извият 470 участници от 19 клуба от цялата страна. За това съобщава БНР Бургас.

Фестивалът ще започне в 16 часа с дефиле от началото на пешеходната зона до пл. “Св. св. Кирил и Методий”. Там в 16.30 ч. на откритата сцена ще започне танцовата програма.


Още от категорията

Белязани съдби или татуировки за спасение

Те датират още от праисторията. По-късно траките ги използват като задължителен елемент от външността си. Татуировките, с които покривали телата си, представлявали сложна плетеница от геометрични и зооморфни фигури, натоварени със символика. А..

публикувано на 20.10.20 в 10:02

Тодор Тодоров – живата фолклорна енциклопедия

В средите на нашите народни музиканти Тодор Тодоров е истинска легенда. Познанията му за българския фолклор, особено за изпълнителското изкуство, респектират дори най-задълбочените изследователи. Той няма нито научни титли, нито дори специално..

публикувано на 07.10.20 в 12:41
Илия Учиков

На гости в работилницата на родопския майстор гайдар Илия Учиков

Гайдата е традиционен инструмент не само за Балканите, но и за Европа. В България се свири на два вида гайда – джура и каба. А Родопите са известни в цял свят със своята каба гайда. Всъщност, това е музикалният инструмент, който ние, българите..

публикувано на 01.10.20 в 06:05