Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова: Експертен кабинет би се разминал с исканията на протестиращите

Снимка: БГНЕС

„Времето на варианта с експертен кабинет отдавна мина“. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в интервю за БНТ по повод ситуацията в страната и продължаващите 66-ти ден антиправителствени протести. Според Йотова такъв кабинет би носил белега на задкулисието и би се разминал с исканията на хората

Диалогът в страната не може да се нормализира, докато не се мине през избори, смята вицепрезидентът. Гражданското недоволство, в което участват преди всичко млади хора, е срещу политическата система, която те не приемат. Това не е партиен или социален протест, а протест с искане за справедливост, подчерта Йотова. Тя посочи, че 62% от българските граждани, дори да не излизат по площадите, подкрепят протеста и тази цифра остава стабилна от началото на недоволството.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът започна срещите с възможните служебни премиери

Президентът Румен Радев започна консултации с кандидатите за служебен премиер. Според конституционните промени от края на 2023 г., държавният глава може да избере служебния премиер от ограничен списък от 10 кандидати. Това са председателят на..

публикувано на 28.03.24 в 17:50

ИТН върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство веднага при връчването му

Партия "Има такъв народ" (ИТН) благодари за доверието на президента Румен Радев и върнаха обратно третия мандат за съставяне на правителството. Папката беше върната празна от заместник-председателя на парламентарната група на ИТН Ивайло Вълчев с..

публикувано на 28.03.24 в 12:09

Николай Денков, ПП-ДБ: Българските граждани ще решат как да продължим

Президентът Румен Радев връчи съгласно конституционната процедура мандат за съставяне на правителство на Николай Денков, кандидат за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание - тази, на..

публикувано на 27.03.24 в 16:29