Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Бойко Борисов: Уважавам протестиращите

Снимка: dnevnik.bg

При освещаването на нови постройки на манастира „Свети Йоан Предтеча“ в Кърджали, министър-председателят взе отношение и по актуалната вътрешнополитическа ситуация.

Относно антиправителствените протести, продължаващи повече от два месеца, Бойко Борисов коментира, че уважава протестиращите, но според него на протестите има и провокатори.

"Безспорно е, че тези провокатори, които хвърляха бомбички (б.р. на 2 септември), са платени. Трябва да се прави разлика между едните и другите. Към едните изпитвам уважение, а към другите - неприязън".

Преди дни Борисов заяви, че в момента "мафията иска да свали правителството. Хазарт, контрабанда, всички са срещу нас на улицата“, каза тогава премиерът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 14

В брой 14 на предаването слушайте : Един българин в Бундестага. Има ли интерес към политическа кариера в България? – интервю с 34-годишния Марин Йотов, съветник в германския парламент; Среща с Бианка Белова – един от най-успешните и..

публикувано на 22.08.24 в 12:00
Веселин Налбантов

Започнаха да изчезват и бягат азиатски работници от хотелите по Черноморието

"Има канал за прехвърляне на работници в Западна Европа", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. От хотелите по българското Черноморие съобщиха, че сезонни работници от Непал и Шри Ланка са..

публикувано на 22.08.24 в 10:43

Оцелявай трудно или как да остарееш достойно с българска пенсия

Българските пенсионери живеят в условия, които не им позволяват да се радват пълноценно на старините си, за разлика от техните връстници в по-развитите държави, смята психиатърът д-р Владимир Симов, който от дълги години практикува професията..

публикувано на 22.08.24 в 09:25