Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Антиправителственият протест свиква „Трето велико народно въстание“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

68 дни продължават антиправителствените протести с искане за оставката на премиера и главния прокурор и провеждането на извънредни, честни и свободни избори.

В последната, 67-а вечер на демонстрация в центъра на София водачите на акцията от така нареченото „Отровно трио“ заявиха, че няма да влизат в преговори с правителството. За националния празник 22 септември, когато се чества Деня на българската независимост те свикаха „Трето велико народно въстание“, предаде БНР.

Освен в София на 67-ия ден от протестите акции се проведоха и в чужбина. Във Виена премина протестно шествие на българи по централните улици на австрийската столица. Те подписаха писмо до парламента с искане за създаване на избирателен район за българите в чужбина, гласуване по пощата и електронно гласуване, предаде БНР. 


Още от категорията

От 18 януари Англия и Шотландия искат тест за Covid-19

Изискването за представяне на отрицателен резултат от тест за коронавирус за всички влизащи в Англия и Шотландия граждани, включително и от България, е отложено и влиза в сила от 04:00 ч. (GMT) на 18 януари 2021 г., съобщи българското външно..

публикувано на 15.01.21 в 15:46
Георги Комсалов, Борис Калайджиев и Ясен Недялков, основатели на споделената работилница

Първата споделена работилница в София разкрива възможности за творчески идеи

Добрата идея е безценна, особено когато човек се посвети на нея. Макар и с малки стъпки, тя ще стане реалност и ще послужи на други хора в обществото. Въплъщение на практична и много полезна идея е създаването на споделена работилница. По примера на..

публикувано на 15.01.21 в 15:43

България е заявила към 5 производители Covid ваксини за 6 млн. души

2,3 млн. души, или 36% от населението на България без децата до 16-годишна възраст, могат да бъдат ваксинирани през първите шест месеца на тази година, съобщава БГНЕС, като цитира пресцентъра на Министерството на здравеопазването...

публикувано на 15.01.21 в 13:10