Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антиправителственият протест свиква „Трето велико народно въстание“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

68 дни продължават антиправителствените протести с искане за оставката на премиера и главния прокурор и провеждането на извънредни, честни и свободни избори.

В последната, 67-а вечер на демонстрация в центъра на София водачите на акцията от така нареченото „Отровно трио“ заявиха, че няма да влизат в преговори с правителството. За националния празник 22 септември, когато се чества Деня на българската независимост те свикаха „Трето велико народно въстание“, предаде БНР.

Освен в София на 67-ия ден от протестите акции се проведоха и в чужбина. Във Виена премина протестно шествие на българи по централните улици на австрийската столица. Те подписаха писмо до парламента с искане за създаване на избирателен район за българите в чужбина, гласуване по пощата и електронно гласуване, предаде БНР. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя без валежи

В неделя ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, в София – около 32°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 10.08.24 в 18:30

Военнослужещи участват в гасенето на пожарите в цялата страна

Около 2120 военнослужещи от различни формирования на Сухопътните войски са участвали в гасенето на пожари в различни области на страната от 12 юли т.г., съобщиха от Министерството на отбраната. И днес някои от тях работят на терен заедно с колегите..

публикувано на 10.08.24 в 14:21

Пожарите изпепелиха местообитания на световно застрашени птици

Горските пожари през последните седмици застрашават не само хората и населените места, но и ценни природни местообитания – дом на огромно разнообразие от видове, част от които световно застрашени. За това предупреждават от Българското дружество за..

публикувано на 10.08.24 в 13:24