Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започва Международният фестивал за поп и рок музика „София – 2020“

Снимка: sofia.bg

Платформа А6 – новата сцена за събития на открито, създадена от Националния дворец на културата, е домакин на десетото издание на Международния фестивал за поп и рок музика „София – 2020“. По традиция сред участниците са утвърдени и обичани български изпълнители, както и съвсем млади техни колеги. 

В надпревара за голямата награда „Най-добрата поп и рок песен“ ще премерят сили нови авторски композиции в изпълнение на Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, Илия Ангелов, група „Хоризонт“, Христо Деянов, Мария Стойнова, Митко Стафидов, Василена Чернаева, Перфект & Тишо, Sunnie, Петър Петров и Славена Даскалова, Rock Session и Антон Пейчев. Тази година обичаният музикален форум подкрепя благотворителната инициатива на Столична община „Нека бъдем по-добри“, която е в помощ на жените с репродуктивни проблеми. За нея ще отидат всички средства, постъпили от SMS-и по време на гласуването за „Песен на публиката“, избирана от зрителите и слушателите на фестивала. 

За да подкрепите своя фаворит, може да изпратите кратко съобщение с текст DMS BUDNI на дарителски номер 17 777. Организатори на фестивала са сдружение „Спринт Продакшън“ и Столичната община, с подкрепата на Министерството на туризма, Министерството на културата, Българската национална телевизия, Българското национално радио, Българската музикална асоциация и сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“.


Още от категорията

Duo Fuss / Leichtfried

Фестивалът „Хасково джаз“ – интересна програма с международно участие

24-ото издание на фестивала „Хасково джаз“ (23-26 септември) e посветено на свободния дух на големия наш джаз пианист и композитор Милчо Левиев, напуснал ни през октомври м.г.  Специално за фестивала от Австрия пристигна Duo Fuss / Leichtfried –..

публикувано на 23.09.20 в 13:04

В Деня на независимостта на България - онлайн премиера в 12 европейски столици

На 22 септември, Деня на независимостта на България, ще бъде излъчен концертът на Веско Ешкенази с Плевенската филхармония, запис от края на август – съобщиха на своите официални страници Българските културни институти в чужбина. Концертът,..

публикувано на 22.09.20 в 13:50

Радослав Стоименов: „В шоуто е много важно да се спазва мярката“

Социалната изолация през тези месеци изостри желанието ни за повече забавни музикални приключения. Радослав Стоименов, известен с артистичното име Радо Шоу, се вписва чудесно в този многолик жанр. В артистичната си дейност той е събрал..

публикувано на 18.09.20 в 08:30