Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

68 ден на антиправителствени протести в България

Снимка: БГНЕС

Събират се участниците в традиционния вече вечерен протест в столицата в пространството между Министерски съвет и Президентството. Исканията са за оставка на правителството на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, машинно гласуване и предсрочни избори. Чрез страницата си във Фейсбук организаторите на протестните акции - "Отровното трио", събират дарения за каузата си, като обещават отчет за всяка стотинка, предават репортерите на БНР.

По-рано граждани се събраха на контрапротест пред Националния дворец на културата в столицата. Исканията им са за оставка на президента Румен Радев, когото те наричат разединител на нацията, предаде БГНЕС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

350 гръцки младежи учат морски специалности във Варна

Запазва се висок интересът на гръцките младежи да се обучават във Военноморското училище във Варна. В момента 350 младежи от южната ни съседка се обучават по морски специалности във Варна, съобщи за БНР Варна зам.-ректорът по чуждоезиково..

публикувано на 02.10.24 в 22:47

България днес - 2 октомври 2024 г.

За ситуацията в Близкия изток и безопасността на българските граждани в Ливан, Иран и Израел - това е водещата тема, с която започва днешната програма на Радио България. Пловдив, изкуството и фестивалите в началото на есента са останалите акцентите в..

публикувано на 02.10.24 в 19:00
Заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова.

Няма информация за пострадали българи след ескалацията на напрежението в Близкия изток

Външното ни министерство е в постоянен контакт с посолствата ни в Бейрут, Тел Авив и Техеран. Дипломатическите ни мисии в Ливан, Израел и Иран продължават да работят. Няма информация за пострадали българи след ескалацията на напрежението в..

публикувано на 02.10.24 в 15:35