Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

59 хиляди първокласници тръгват на училище

Снимка: БГНЕС

С хиляда по-малко в сравнение с м.г. ще бъдат първокласниците през новата учебна година. И на този 15 септември се запазва отрицателната тендеция от последните години за по-малко тръгващи на училище деца. Очаква се 59 хиляди първолаци днес да влязат в класните стаи.

Мерене на температурата, разделителни линии в коридорите, повече часове на открито, изолатори за учениците с вирусни симптоми, носене на маски в закритите помещения и по желание в класните стаи – тези мерки ще бъдат в сила в училищата заради епидемията от Covid-19.

“Всичките 2400 учебни заведения в цялата страна са готови за началото на учебната година”, заяви просветният министър Красимир Вълчев. Близо 300 от общо 700 хил. ученици ще започнат обучението си от вкъщи заради опасения за здравето.

Още от категорията

Жълт код за опасни горещини над цялата страна

В сряда  над България ще е слънчево и горещо. На места в югозапад с временни увеличения на облачността и кратки валежи над планините. Повишението на температурите ще продължи и максимални ще се възвисят до 35°-40°. В София на сянка термометърът ще сочи..

публикувано на 27.07.21 в 16:15

Няма данни за пострадали българи при експлозията в германския град Леверкузен

Няма информация за пострадали български граждани при експлозията тази сутрин в индустриалния парк за химическа промишленост в германския град Леверкузен, съобщи българското Министерство на външните работи. По информация на генералното ни..

публикувано на 27.07.21 в 14:42

Пъстрият свят на българското везбено изкуство оживява в Самоков

В разгара на лятото, Боровец посреща гостите си с добре маркирани пътеки, които отвеждат към потайностите на Рила планина. Но ако желаете да съчетаете планинската си почивка с културен туризъм, ви препоръчваме да посетите град Самоков, само на 10-на км...

публикувано на 27.07.21 в 09:53