Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

69-ти ден на антиправителствени протести

Снимка: БТА

За 69-та вечер в София се събират участниците в антиправителствените протести. Сборният пункт е, както винаги, пред сградата на президентството, а мотото им е „Нас не ни е страх“. „Готвим се за Велико народно въстание на 22 септември! Заедно предизвикахме сериозен международен отзвук за корупцията и беззаконието в България. Няма да спрем!“, пишат на страницата си във Фейсбук инициаторите на протестите – „Отровното трио“.
 

В интервю за сайта novinite.bg Арман Бабикян от триото заявява, че през годините милиони българи са гласували срещу управлението на страната, напускайки България, а днес протестите в София се подкрепят от наши сънародници на пет континента

„Не малко от тях са избягали, защото в родината си не са намерили справедлив начин за развитие и са потърсили щастието си другаде, но продължават да обичат България. Често под въпрос бяха поставени и изборните им възможности, покрай различните промени, затрудняващи ги да упражнят правото си на глас. България е навсякъде, където има българи“, посочва Бабикян.

Още от категорията

Николай Хаджигенов

Лидерите на протестите са готови да влязат в политиката

Ако цената да свалим ГЕРБ и да превърнем държавата в съвременна и европейска е ние да нагазим в калното блато на политиката, то вероятно ще я платим. Това каза пред сайта „Свободна Европа“ един от лидерите на антиправителствения протест адвокат Николай..

публикувано на 19.10.20 в 19:51

Спасиха незаконно изнесено куче от България в Норвегия

Агенцията по храните разреши връщането от Норвегия в България на кучето Рая от породата чихуахуа, което бе заплашено от евтаназия заради невалиден паспорт . Казусът получи международен отзвук след призив на актьора Жан-Клод ван Дам към българските..

публикувано на 19.10.20 в 17:07

Мъгливата и дъждовна есен налага повишено внимание по пътищата у нас

Страната ни заема челно място в Европа в мрачната статистика за загинали и ранени водачи на автомобили и пътници. Много са проблемните пътни участъци в България, които крият риск. И макар да са известни причините за концентрация на произшествията,..

публикувано на 19.10.20 в 10:47