Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

69-ти ден на антиправителствени протести

Снимка: БТА

За 69-та вечер в София се събират участниците в антиправителствените протести. Сборният пункт е, както винаги, пред сградата на президентството, а мотото им е „Нас не ни е страх“. „Готвим се за Велико народно въстание на 22 септември! Заедно предизвикахме сериозен международен отзвук за корупцията и беззаконието в България. Няма да спрем!“, пишат на страницата си във Фейсбук инициаторите на протестите – „Отровното трио“.
 

В интервю за сайта novinite.bg Арман Бабикян от триото заявява, че през годините милиони българи са гласували срещу управлението на страната, напускайки България, а днес протестите в София се подкрепят от наши сънародници на пет континента

„Не малко от тях са избягали, защото в родината си не са намерили справедлив начин за развитие и са потърсили щастието си другаде, но продължават да обичат България. Често под въпрос бяха поставени и изборните им възможности, покрай различните промени, затрудняващи ги да упражнят правото си на глас. България е навсякъде, където има българи“, посочва Бабикян.

Още от категорията

Българин откри нова екзопланета

Българин откри нова близка екзопланета. Скалистата Gliese 486b е само на 26 светлинни години от Земята и е подходяща за анализ . Откритието е публикувано в престижното сп. Science, а водещ автор е д-р Трифон Трифонов - астроном от Института по..

публикувано на 05.03.21 в 12:17
Симона Борисова с посланичката на Куба в България г-жа Каридад Ямира Куето Милиан

Симона Борисова от Етрополе – една от 24-те „посланички за един ден“

„Ако бяхте посланик за един ден, кои три сектора в България бихте подпомогнали след пандемията от Covid-19?“  – това беше въпросът, върху който трябваше да разсъждават момичетата, които искат да вземат участие в инициативата „Посланик за един..

публикувано на 05.03.21 в 11:35

Новозаразените с коронавирус са 18% от 12 167 теста

2198 са новозаразените с коронавирус в страната. Положителни са 18% от направените 12 167 теста, сочи Единният информационен портал.  Най-много са новите случаи в София-град – 607. Следват Пловдив със 183 и Варна със 142. Общият брой на заразените от..

публикувано на 05.03.21 в 08:41