Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Очакват се изненади на тазвечерния протест

Снимка: БГНЕС

Протестиращите ще изненадат управляващите днес на 70-ата си поредна демонстрация, обещаха организаторите снощи по време на традиционните си вече граждански изяви пред сградите на властта.

Шейсет и деветата протестна вечер с искания за оставките на правителството и на главния прокурор премина без инциденти и при слабо присъствие на полицията. Отново се проведе шествие до “Орлов мост” и блокиране на кръстовището, където се състоя импровизиран рок концерт. А докато се подготвяше обичайната вече прожекция на стената на бившия партиен дом майките на децата с увреждания от инициативата "Системата ни убива" пуснаха към небето бели хартиени фенери с буквите на думата “оставка”. "Фенерите са мечтите на децата ни, които се надяваме да не отлетят безцелно”, заяви пред БНР Илиана Маринова.

По време на протеста Арман Бабикян от “Отровното трио” коментира, че депутатите днес ще се опитат чрез удължаване на срока за доставка на машините за гласуване да върнат хартиените бюлетини и така да спечелят следващия вот с машинации.


Още от категорията

От 18 януари Англия и Шотландия искат тест за Covid-19

Изискването за представяне на отрицателен резултат от тест за коронавирус за всички влизащи в Англия и Шотландия граждани, включително и от България, е отложено и влиза в сила от 04:00 ч. (GMT) на 18 януари 2021 г., съобщи българското външно..

публикувано на 15.01.21 в 15:46
Георги Комсалов, Борис Калайджиев и Ясен Недялков, основатели на споделената работилница

Първата споделена работилница в София разкрива възможности за творчески идеи

Добрата идея е безценна, особено когато човек се посвети на нея. Макар и с малки стъпки, тя ще стане реалност и ще послужи на други хора в обществото. Въплъщение на практична и много полезна идея е създаването на споделена работилница. По примера на..

публикувано на 15.01.21 в 15:43

България е заявила към 5 производители Covid ваксини за 6 млн. души

2,3 млн. души, или 36% от населението на България без децата до 16-годишна възраст, могат да бъдат ваксинирани през първите шест месеца на тази година, съобщава БГНЕС, като цитира пресцентъра на Министерството на здравеопазването...

публикувано на 15.01.21 в 13:10